joi, 9 iulie 2009

Lula şochează! Pe tăcute, Brazilia a trimis ambasador în Coreea de Nord


Agerpres: Brazilia şi-a deschis ambasadă în Coreea de Nord

Brazilia a deschis o ambasadă în Coreea de Nord (Republica Populară Democrată Coreeană, RPDC), măsură amânată după testul nuclear realizat la 25 mai de regimul de la Phenian, a anunţat, la 8 iulie, Ministerul brazilian de Externe, citat de AFP. Ambasadorul Arnaldo Carrilho, care aştepta la Beijing o decizie a guvernului său, va sosi vineri, 9 iulie, la Phenian şi “ambasada funcţionează deja”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, citat de AFP.
Această deschidere intervine în contextul în care participanţii la summit G-8 de la L'Aquila se pregătesc “să condamne” cu fermitate RPDC după testul său nuclear de la 25 mai şi numeroasele sale tiruri cu rachetă din ultima perioadă.
O sursă din cadrul Ministerului de Externe a afirmat că Brazilia, chiar dacă nu este un actor cheie în regiune, ar putea contribui, printr-o prezenţă la Phenian, la “stabilitatea” din peninsula coreeană.
Brazilia şi Coreea de Nord au stabilit în 2001 relaţii diplomatice, iar regimul comunist nord-coreean a deschis o ambasadă în Brazilia încă din 2005.
Agerpres (autorul ştirii - Florin Ştefan)

Brazilia este a doua ţară din America ce are acum ambasadă în Coreea de Nord, după Cuba comunistă - precizează blogul “Movimento da Ordem Vigilia Contra Corrupção”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului