duminică, 5 iulie 2009

NATO: Ucraina este un partener imprevizibil pentru Alianţa Nord-Atlantică

Rada Supremă de la Kiev a votat pe 12 iunie împotriva desfăşurarii manevrelor internaţionale Sea Breeze-2009, sub egida NATO, pe teritoriul Ucrainei.
La aceste manevre internaţionale trebuia să participe şi marina Statelor Unite ale Americii.
Această atitudine a parlamentarilor ucraineni va provoca diminuarea contactelor militare între Organizaţia Atlanticului de Nord şi cea mai mare vecină a României, a declarat expertul ucrainean Mihail Samuş de la Centrul de cercetări militare din Kiev. El a citat opiniile unor responsabili de la sediul NATO de la Bruxelles, dar nu a dorit să le deconspire identitatea, arată revista săptămânală “Zerkalo Nedeli” (Oglinda săptămânii).
Mihail Samuş este convins că amânarea aplicaţiilor Sea Breeze-2009 nu poate să nu influenţeze relaţiile Ucrainei cu ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice în probleme legate de cooperarea pe plan militar. În mod paradoxal, majoritatea reprezentanţilor politici de la Kiev consideră că Ucraina este dornică să adere la NATO. “În consecinţă, s-ar putea dezvolta tendinţa diminuării contactelor militare cu Ucraina în sfera exerciţiilor comune”.

“Gardianul”
numărul din 6 iulie 2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului