miercuri, 22 iulie 2009

Obama a ajuns mai puţin popular decât George W. BushAmericanii nu mai văd în preşedintele lor eroul de la începutul mandatului.

La jumătate de an de la învestitură, Barack Obama ajunge la cea mai scazută rată a popularităţii sale printre electorat (aproximativ 55%), conform unui sondaj Gallup, citat de „The Telegraph“.
Mai mult, Obama o duce chiar mai rău decât predecesorul său, George W. Bush, în aceeaşi perioadă a mandatului său. Motivele pentru care mulţi americani nu mai au
încredere că preşedintele lor va fi un Superman care îi va scoate din cea mai gravă criză economică din viaţa lor sunt ratele tot mai mari ale şomajului şi lipsa unor măsuri palpabile împotriva recesiunii. Nici reforma sistemului de sănătate nu îl pune pe Obama într-o lumină favorabilă în faţa cetăţenilor săi. Mai întâi, pentru că nimeni nu ştie de unde vor avea SUA un trilion de dolari pentru această reformă. Apoi, pentru că, dorind să nu repete greşeala lui Bill Clinton din 1993, când a dat mai departe Congresului o lege a sistemului medical fără prea multe consultări, Barack Obama cade în cealaltă extremă şi întârzie prea mult să facă acest pas. În prezent, reforma sănătăţii pare că s-a împotmolit şi nici măcar colegii democraţi nu mai sunt atât de siguri că planul preşedintelui SUA este unul realist. Mai mult, apar temeri că, din cauza acestei scăderi a ratei de acceptanţă a liderului SUA, Partidul Democrat va avea probleme la alegerile pentru Congres de anul viitor.
În încercarea de a-şi consolida gradul de credibilitate în faţa poporului său, Barack Obama a anunţat că va susţine o conferinţă de presă televizată.
“Gardianul”

2 comentarii:

  1. Há um selo para você no Blog Brasil Liberdade e Democracia como homenagem a luta pela Liberdade e Democracia no mundo

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutare, Eleonora.
    Sunt interesat de parerea ta fata de ultimele 2 articole de pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului