joi, 9 iulie 2009

Obama le-a muţumit ruşilor pentru Alaska şi televiziunea „Rossia“ s-a răzbunat

Obama le-a mulţumit ruşilor că au vândut Alaska Statelor Unite şi
s-a adresat cu formula “domnule preşedinte Vladimir Putin”.
Televiziunea de stat “Rossia” l-a taxat: a trecut sub tăcere vizita în Rusia şi i-a scris eronat numele pe ecran: în loc de Barack Obama, a aparut “Barack Pbama” la buletinul de ştiri “Vesti”.
Ziariştii ruşi spun că se putea şi mai rău: dacă se înlocuia litera “p” cu “e” (…), ar fi ieşit un verb foarte cunoscut în argoul rusesc.
“The New York Times” reţine că discursul lui Obama de la Şcoala de studii economice nici nu a fost transmis în direct de televiziuni, chiar dacă a fost o expunere interesantă pentru ambele popoare.
“Televiziunea rusă este controlată de Kremlin şi este cel puţin neclar de ce autorităţile ruse au ignorat acest discurs. Poate că la mijloc este invidia Kremlinului. Poate că nu au dorit să-i ofere lui Obama acces nelimitat în ţară, pentru a nu-i pune în umbră pe Putin şi pe Medvedev”, notează cotidianul american.
“Gardianul”

Un comentariu:

  1. Ce tine de Alaska, de multe ori discutam cu americani despre relatiile ruso-americane, si chiar is bucurosi ca Alaska e a lor. De fapt si eu demulte ori fac haz ca acuma Rusia isi musca coatele pentru prostia sa cu Alaska

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului