joi, 23 iulie 2009

PL dezvăluie noi atacuri, minciuni şi provocări ale guvernării comuniste

Acuzat că a aruncat cu pietre în Parlament şi Preşedinţie … tocmai de la Roma

Procuratura Generală a deschis dosar penal pe numele lui Mihai Paşcovschi (foto), pe motiv că acesta ar fi organizat şi participat la evenimentele din 7 aprilie 2009. Paşcovschi, candidat electoral PL, a negat acuzaţiile ce i se aduc, azi, în cadrul unei conferinţe de presă, spunând că în acea perioada era în Italia.
În perioada noiembrie 2008 – mai 2009, el s-a aflat la Roma, la o stagiere în cadrul unui proiect european. Dovadă sunt vizele de intrare şi ieşire din R.Moldova, jurnaliştilor fiindu-le prezentate copii de pe paşaportul de călătorie.
Paşcovschi spune că a fost citat la Procuratură la 16 iulie şi i s-a adus la cunoştinţă ordonanţa prin care este recunoscut în calitate de bănuit pentru participarea la ”dezordinea în masă” din aprilie 2009. Potrivit lui, probele pe care le deţin procurorii la dosar este o înregistrare video în care Paşcovschi apare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu drapelul Republicii Moldova în spate.

Dorin Chirtoacă: Poliţia pregăteşte provocări la Băcioi
Preşedintele Organizaţiei primare a PL din Băcioi, Vitalie Şalari, a fost intimidat de poliţia din sectorul Botanica, a afirmat vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă (foto), în cadrul unei conferinţe de presă, la 23 iulie.
Potrivit lui, Şalari a fost vizitat acasă de vicecomisarul sectorului Botanica şi, respectiv, şeful secţiei ordine publică, care l-au avertizat că în cazul în care nu va respecta ordinea publică pe 24 iulie, când la Băcioi PL planifică o întâlnire electorală, va fi sancţionat. Acest lucru a fost înregistrat video de către forţele de ordine. Chirtoacă avertizează că sunt temeiuri de a considera că ”poliţia pregăteşte provocări” la Băcioi pe 24 iulie, iar la întâlnirea cu alegătorii planificată de PL ar putea avea loc incidente. Acest caz a fost calificat de Chirtoacă drept ”un fel de asigurare a poliţiei că îl vor putea lua cu succes, ridica, reţine sau aresta pe Vitalie Şalari”.
Partidul Liberal condamnă acţiunile de presiune şi intimidare exercitate de forţele de ordine asupra membrilor şi simpatizanţilor săi şi cere ministrului de interne Papuc stoparea lor imediată.

Candidatul PL Ion Iliciuc, specialist principal la Ministerul Sănătăţii, a fost demis din funcţie pentru că a prezentat date statistice despre creşterea ratei invalidităţii infantile
Candidatul electoral PL Ion Iliciuc, specialist principal în domeniul neurologiei pediatrice la Ministerul Sănătăţii, a fost demis din funcţie a doua zi după ce a prezentat mai multe date alarmante despre creşterea ratei invalidităţii infantile în Republica Moldova, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Partidul Liberal.
Iliciuc spune că nu i s-a prezentat oficial ordinul de demitere, a aflat întâmplător alaltăieri de la colegii săi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”N. Testemiţanu”, unde este şi şeful Catedrei Neuropediatrie. Prof. univ. Iliciuc presupune că demisia este rezultatul sigur al prezentării cifrelor reale despre invaliditatea infantilă şi al criticilor aduse Guvernului şi Ministerului Sănătăţii pentru faptul că nu identifică cauzele ritmului înalt de creştere a invalidităţii la copii, nu caută soluţii, dar preferă să ascundă datele reale.
Dr. hab. în medicină Iliciuc a declarat cu referire la acest caz: ”Prin demiterea mea din funcţie după metoda veche comunistă – dispare persoana, dispar şi problemele, problemele în pediatrie nu au dispărut. Problema invalidizării neuropsihice a copiilor este cu adevărat strigătoare la cer, chiar dacă nu vor să recunoască acest lucru, căci nu e vorba de câteva zeci, sute, dar de mii de copii invalizi. Cum vede oare Larisa Catrinici, ministrul Sănătăţii, soluţionarea acestei probleme, căci propunerile mele înaintate de nenumărate ori Direcţiei Mamei şi Copilului nu au fost auzite, deoarece erau recenzate de pediatrul principal, care nu prea cunoaşte problemele neuropediatrice. Aş vrea să o întreb şi pe prim-ministrul Zinaida Greceanâi cine ar trebui să răspundă în această ţară de cazurile nejustificate de deces sau invaliditate a copiilor, căci la noi copilul ajunge invalid sau moare, dar nimeni nu răspunde.”
Amintim că la respectiva conferinţă de presă din 15 iulie 2009 dr. Ion Iliciuc spunea că ”Guvernul comunist nu are nevoie de oameni sănătoşi, ci de copii mediocri şi chiar debili.” Potrivit datelor statistice, în 2005 erau înregistraţi oficial 14 000 copii invalizi la o rată a natalităţii de 38 000 de nou-născuţi, comparativ cu 1975 când numărul copiilor invalizi era acelaşi, dar raportat la un număr aproape triplat de naşteri – 100 000 copii. Iliciuc spune că neoficial cifra copiilor invalizi este cu mult mai mare. Potrivit analizelor făcute de medicii care au consultat copiii din raioanele republicii, cifra reală a copiilor invalizi ar fi cuprinsă între 32 000 şi 40 000 copii.
Sursa:
Departamentul Comunicare al Partidului Liberal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului