miercuri, 22 iulie 2009

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, aniversează 58 de ani

În ziua de 22 iulie 2009, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împlineşte 58 de ani.
Aflat la manastirea Sfânta Maria – Techirghiol, judeţul Constanţa, stavropighie patriarhală, la acest moment aniversar, de la orele 12.00, Patriarhul României va participa la slujba de Te Deum oficiată în biserica mănăstirii, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Preafericirii Sale, Bisericii Ortodoxe Române şi poporului român. Slujba de Te Deum va fi urmată de un scurt moment aniversar.
O rugăciune de mulţumire la aniversarea zilei de naştere a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române va fi rostită în timpul Sfintei Liturghii oficiată la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.
Mesajele de felicitare cu ocazia aniversării zilei de naştere a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pot fi înmânate direct Părintelui consilier patriarhal Paisie Teodorescu în holul Reşedinţei Patriarhale din Bucureşti sau trimise la adresa de e-mail cabinet.patriarhal@patriarhia.ro, ori la numărul de fax 021.406.71.62.
Sărbătoarea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este în ziua de 30 septembrie, data întronizării Preafericirii Sale în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.
BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE


Te Deum la Mănăstirea Techirghiol, la aniversarea de 58 de ani a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel

În cuvântul de învățătură rostit la final, Preafericirea Sa a subliniat importanţa părinţilor trupeşti şi duhovniceşti, cărora suntem datori a le aduce mulţumire la aniversarea zilei de naştere:
“În această zi ne aducem aminte de părinţii după trup care ne-au născut şi le mulţumim printr-o rugăciune, pentru că, în cazul nostru, ei au trecut la Domnul. Iar când părinţii sunt în viaţă, trebuie să le mulţumim în ziua aniversării naşterii, pentru că prin ei Dumnezeu ne-a dăruit viaţă. Mulţumim, de asemenea, părinţilor duhovniceşti, preoţilor care ne-au botezat, care ne-au ascultat la spovedanie şi ne-au dat dezlegare, profesorilor care ne-au format şi tuturor celor care au contribuit la formarea noastră spirituală, intelectuală şi profesională.”
Sursa: Radio TRINITAS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului