duminică, 5 iulie 2009

Preşedintele României: Spune-le şefilor tăi de la Antena 3 că eu sunt Traian Băsescu şi nu fac trafic de influenţă

"Eu nu fac trafic de influenţă", a declarat, astăzi, 5 iulie, preşedintele României, Traian Băsescu, întrebat de un jurnalist de la Antena 3 dacă a discutat cu Emil Boc despre menţinerea în funcţie a Monicăi Iacob Ridzi.
"Spune-le şefilor tăi de la Antena 3 că eu sunt Traian Băsescu şi nu fac trafic de influenţă. Cel care a făcut trafic de influenţă a fost Dan Voiculescu, când şi-a luat pământuri în Bucureşti", a replicat şeful statului.
Acesta este un nou atac al şefului statului la adresa "mogulilor", atacuri devenite tot mai dese în ultima perioadă.
Se pare că, de data aceasta, atenţia lui Traian Băsescu nu s-a mai îndreptat spre Dinu Patriciu şi nici spre Sorin Ovidiu Vântu, ci asupra familiei Voiculescu.
La începutul lunii mai, Traian Băsescu a lansat un atac la adresa lui Sorin Ovidiu Vântu când, aflat la sărbătoarea de la Sâmbra Oilor, un jurnalist i-a solicitat o explicaţie în legătură cu prezenţa sa la evenimentul la care a participat şi Mircea Geoană. "De ce politizaţi tot? Aşa v-a cerut Vîntu?", acuza, atunci, Traian Băsescu.
Sursa: Realitatea TV


Mediafax, de la Gura Râului, Jud. Sibiu, 5.07.2009:
După ce a coborât de pe scena de pe care le-a vorbit participanţilor la Festivalul Bujorului de Munte de la Gura Râului, Băsescu s-a plimbat prin mulţime, făcând fotografii cu cei prezenţi, a luat copii în braţe, iar apoi s-a aşezat pe o pătură şi a ascultat muzică alături de localnici.
Înainte de a pleca, şeful statului şi soţia au mers la o terasă din zonă şi au mâncat bulz ardelenesc.
"M-am simţit foarte bine, e ospitalitate, ca de obicei, în judeţul Sibiu, unde şi eu vin mereu cu drag", a spus el, în drum spre maşină.
El a fost întrebat de jurnalişti când va merge la Sibiu să îşi ridice titlul de cetăţean de onoare, Băsescu spunând că aşteaptă să fie invitat de primarul Sibiului, întrucât atunci cînd fusese chemat nu a putut merge, iar apoi nu a mai primit nicio invitaţie.
"Sper ca primarul Johannis să aibă amabilitatea să coreleze protocolul de la Primărie cu protocolul de la Cotroceni şi să mă invite să iau titlul. Când voi fi invitat voi veni, pentru că este o onoare pentru mine", a spus Băsescu.
Întrebat la ce s-a referit în discursul său, când a menţionat "vremurile grele", şeful statului a spus că "este o perioadă dificilă".
"E criză economică, în primul rând trebuie să o recunoaştem şi să nu o lăsăm să ne înfrângă. Este un lucru specific capitalismului. Criza la nivel global ne atinge şi pe noi, dar dacă ne văicărim toată ziua şi nu suntem solidari să o trecem, sigur o să o trecem mai greu", a spus el.
Întrebat de un jurnalist de la Antena 3 dacă a vorbit cu premierul Emil Boc despre menţinerea în funcţie a ministrului Monica Iacob Ridzi, Băsescu a răspuns: "Domnule, te rog să le transmiţi stăpânilor tăi de la Antena 3 că eu nu fac aşa ceva, trafic de influenţă făcea Voiculescu când îşi lua pământuri prin Bucureşti. Eu sunt Traian Băsescu şi preşedintele României. Nu fac ceea ce postul vostru a minţit ieri seară".

Imediat după aceea, Băsescu şi soţia sa au urcat în maşină, plecând spre municipiul Sibiu.
Traian Băsescu şi soţia sa au participat, duminică, 5 iulie, la Gura Râului, la Festivalul Bujorului de Munte. Pe scena de unde s-a adresat mulţimii, şeful statului a spus că astfel de sărbători îi fac pe români să fie împreună, atât atunci când se bucură, cât şi în vremuri grele, iar ceea ce localnicii au dezvoltat în zonă este cea mai bună emblemă a lor.

Un comentariu:

  1. Imi place de Basescu! Tot timpul e direct si spune ce gindeste. Sper sa fie reales. :)

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului