vineri, 31 iulie 2009

Şi presa din Brazilia scrie despre Republica Moldova

“Apesar de favoritismo, comunistas perdem controle do Parlamento da Moldova”
("În ciuda favoritismului, comuniştii au pierdut controlul asupra Parlamentului Moldovei”) – acesta este titlul unui articol al publicaţiei “Folha Online”, din Brazilia. Publicaţia preia o ştire a agenţiei de presă de la Moscova RIA-Novosti, în care sunt prezentate rezultatele scrutinului din 29 iulie. O eroare de traducere în ştire: despre Vladimir Ţurcan se spune că ar fi “preşedintele comunist”, în loc de “fruntaş” sau “unul dintre liderii comunişti”. Imaginea cu harta este de pe “Folha Online”.


În arhiva publicaţiei ai descoperit şi alte ştiri despre Republica Moldova, multe dintre ele fiind preluate de pe fluxul de ştiri al AFP (France Presse). Sunt ştiri despre alegerile din aprilie şi evenimentele de după. Iată câteva titluri:
*Presidente moldávio pede recontagem de votos para conter protestos
*UE deve aceitar soberania da Moldova, diz Rússia
*Moldova acusa a Romênia de estar por trás de crise política.
Am descoperit site-ul publicaţiei on-line graţie blogului anticomunist “Direita Bem Informada”, care a preluat subiectul, cu indicarea sursei.
Datorită Internetului, informaţia circulă neîngrădit în mileniul III. Un mare avantaj. Comuniştii nu mai pot împiedica acest lucru, chiar dacă recurg la paralizarea site-urilor sau reduc viteza conexiunii la Internet pe plan local.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului