luni, 20 iulie 2009

Sondaj favorabil PDM şi prietenul din Germania al lui Diacov şi Lupu


Astăzi, 20 iulie, au fost date publicităţii rezultatele unui nou sondaj de opinie al Institutului de Politici Publice, realizat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS-AXA. Sondajul arată o diminuare de peste 5 procente a popularităţii Partidului Comuniştilor şi afirmă că PDM va accede cu multă uşurinţă în Parlament, iar AMN nu va trece pragul electoral de 5%.
Dacă doriţi să vedeţi ştirea,
click aici. Nu voi publica pe acest blog nici un sondaj efectuat în campania electorală, pentru că nu am deloc încredere în studiile sociologice realizate în Republica Moldova.
Astăzi, Partidul Democrat (Lupu+Diacov) şi-a prezentat
în faţa presei un prieten din Internaţionala Socialistă – Christoph Zopel (Germania). Acesta a elogiat PDM şi a spus că, în viitorul parlament, o coaliţie democratică poate fi constituită cu ajutorul acestuia.
Eu cred că adevăratul chip al conducerii PDM este înfăţişat în poza de mai sus. Vladimir Voronin nu poate fi suspectat de slăbiciunea de a încălzi la sân un şarpe de care ar risca să fie muşcat. Iar Marian Lupu, noul lider al PDM, a stat la sânul lui Voronin şi al Partidului Comuniştilor timp de 8 ani.

Christoph Zopel a fost ministru de stat în MAE german, este preşedinte al Comitetului pentru economie, coeziune socială şi mediu înconjurator din cadrul Internaţionalei Socialiste, din care face parte şi PDM.


2 comentarii:

  1. Eleonora, dl Zoepel nu a fost nici odata ministru de externe a Germaniei. PDM-ul duce lumea in eroare. Dl Zöpel a fost "ministru de stat" in cadrul ministerului de externe German, dar de la "ministru de stat" pina la ministru de externe e cale lunga...
    Dupa cum inteleg eu "ministru de stat" este echivalent cu "secretar de stat" din cadrul ministerelor romane.
    Aici este lista ministrilor de externe germani (in engleza): http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_German_foreign_ministers

    RăspundețiȘtergere
  2. Sergiu, mulţumesc mult. Aşa este cum spui tu. Am dat căutare "Zopel" pe Internet. Numai presa de la Chisinau îl numeşte "fost ministru de Externe".

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului