luni, 20 iulie 2009

Voronin: „Nu mai ajunge Marian Lupu preşedinte! Mulţi vor, dar nu toţi pot! Femeile ştiu mai bine, nu-i aşa?“

Vladimir Voronin (foto) a făcut aceste afirmaţii la o întâlnire cu alegătorii din satul Pleşeni, raionul Cantemir.
Liderul Partidului Comuniştilor, preşedintele (încă în exerciţiu) al Republicii Moldova, foloseşte tot mai frecvent un limbaj aluziv, obsesiv trivial, ceea ce denotă un anume grad de dezagregare a personalităţii.
În iunie, Fondul Monetar International a refuzat să acorde un credit Chişinăului, iar Voronin a spus imediat că FMI a reacţionat ca “o femeie supărată, care pleacă de la un barbat”.

În 2003, când tinerii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de “Planul Kozak”, Voronin a afirmat că atitudinea lor reprezintă “pedofilie politică”. Aluzii dezagreabile a făcut generalul de miliţie şi la Dorin Chirtoacă.
“Gardianul”


În calitate de preşedinte al Republicii Moldova, Voronin primeşte un salariu lunar de 9.600 de lei moldoveneşti (aproximativ 613 euro), iar ca preşedinte al Parlamentului, mai are un al doilea salariu lunar de 8.800 de lei moldoveneşti (aproximativ 562 euro), la care se adaugă pensia de demnitar public, echivalentă cu 75 la sută din salariu, respectiv 7.000 de lei moldoveneşti (447.4 euro). Suma totală se ridică la peste 25.000 de lei moldoveneşti (peste 1.600 de euro).
Mai mulţi jurişti au apreciat că situaţia lui Voronin, care cumulează două funcţii retribuite din bugetul de stat, este ilegală. "Legea nu prevede ca Voronin să deţină două funcţii retribuite. Într-un stat normal, aşa ceva nu ar fi admis", a declarat Victor Popa, expert în probleme constituţionale. "Este şi o încălcare etico-morală să ridici aceste două salarii - unul dintre acestea îl primeşte ilegal", a apreciat şi Viorel Furdui, expert la Centrul IDIS "Viitorul".
Surse:
“Ziarul de Gardă”, Mediafax

Un comentariu:

  1. Eleonora :dois salários é pouco .No Brazil existem políticos com quatro ou cinco salários ,e alguns aposentados com tres ou quatro aposentadorias .Nossos corruptos são mais corruptos que os seus .Abraços

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului