miercuri, 29 iulie 2009

Votanţii din Irlanda: La vot cu avionul, la o distanţă de 700 de km

În Irlanda locuiesc în jur de 7.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova, dar foarte puţini dintre ei vor reuşi să voteze astăzi. În primul rând, pentru că este o zi de lucru. În al doilea rând, Republica Moldova nu are o misiune diplomatică la Dublin. Pentru a-şi exercita dreptul de vot, oamenii trebuie să se deplaseze la Londra, capitala Marii Britanii, parcurgând vreo 700 de km.
Aceste amănunte au fost oferite, într-o intervenţie în direct la „Vocea Basarabiei”, de Ion Stamati, un cetăţean moldovean stabilit cu traiul în Irlanda şi care a reuşit să voteze la Londra.
Patronul firmei la care lucrează a acceptat să-l învoiască de la serviciu, spunându-le celorlalţi angajaţi: „Uitaţi-vă care este preţul democraţiei în Europa de Est! Se duce la vot cu avionul, la o distanţă de 700 de km!”.
Un bilet de avion tur-retur Dublin-Londra costă peste 200 de euro, echivalentul a vreo 3.000 de lei moldoveneşti.
Ion Stamati spune că la ora locală 11.00, la secţia de votare din Londra aşteptau să voteze peste 100 de persoane.

AMN: “Comuniştii înnebunesc - la Sângera au tras cu arma în membrii AMN!”

Un comentariu:

  1. Codosul asta bătrin si sperjur de Voronin minte cu nerusinare chiar si in ziua alegerilor: cind l-au intrebat ziaristii români de ce incalca tratatul cu UE care il obliga sa nu impuna vize cetatenilor din uniune dintre care fac parte si românii el zice cu nerusinare ca abia acuma se discute de acet tratat cind de fapt e in vigoare de mult timp asa ca practic acum Moldova incalca un tratat l-a care s-a obligat si incalca flagrant toate normele dreptului international.Si ce mai spune sclerozatul bătrin ? Ca el v-a milita pentru eliminare vizelor in UE pentru cetatenii «tarii sale» …ha ha ha ! Poate fi ceva mai penibil si fals? UE nu v-a elimina cu una cu doua vizele pentru moldoveni , nu a facut-o pentru nici un stat decat dupa aderare.Ori de aderare a Moldovei la UE putem vorbi in mod optimist peste vreo 15 ani si asta conditionat de instaurarea unui regim cu adevărat favorabil integrarii europene si nu integrarii in Rusia pe care o doreste Voronin .Asa ca e incredibil căt de mincinos poate sa fie bestia asta stalinista! Cum sa-ti minti asa poporul ca o bestie ca tu elimini vizele pentru uniune de care depind atitia moldoveni care lucreaza in Europa si trimit bani acasa , cind tu esti la ani lumina de orice aderare ??? Numai un om fara nici un fel de constiinta si iubire pentru tara si poporul sau poate minti in asa hal , el cind a iesit azi de la vot si a dat declaratia asta se comporta de parca e iminenta eliminarea vizelor pentru moldoveni cind de fapt nici nu s-a vorbit vreodata despre asta !

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului