duminică, 9 august 2009

“Incidentul Roswell” (presupusa capturare a unei nave extraterestre) – o “conspiraţie celebră” prezentată de Realitatea TV

Incidentul Roswell se referă la recuperarea de către armata americană, la data de 8 iulie 1947, a unor materiale neidentificate, în apropiere de oraşul Roswell, New Mexico.
Reprezentanţii armatei susţin că resturile recuperate nu erau altceva decât un balon meteorologic experimental, din cadrul unui program clasificat numit Mogul, care se ocupa cu detectarea posibilelor explozii nucleare ruseşti.
Pe de altă parte, tot mai mulţi oameni sunt de părere că, de fapt, armata americană ar fi recuperat un OZN (obiect zburător neidentificat), o navă extraterestră şi au ales să facă totul secret.
Bănuielile au apărut în aceeaşi zi când Roswell Army Air Field (RAAF) a emis un comunicat oficial în care spunea că a recuperat un obiect necunoscut, de forma unei disc, din apropierea unei ferme din Roswell. Tot în cursul zilei de 8 iulie, Comandamentul General al Armatei a 8-a a Forţelor Aeriene a emis un al doilea comunicat, în care se specifică faptul că a fost de fapt recuperat un balon meteorologic. Au apărut chiar şi câteva articole în ziarele locale care titrau pe prima pagină că a fost recuperat un OZN.
În mod surprinzător, cazul a fost uitat timp de aproape 30 de ani. În 1978, ufologul şi expertul în fizica nucleară Stanton T. Friedman a realizat un interviu cu maiorul Jesse Marcel, unul dintre cei care au participat la recuperarea resturile la Roswell. Acesta a fost de părere că Armata a muşamalizat cazul şi că acolo a fost recuperată o navă extraterestră.
În ani următori au apărut o serie de mărturii care au adăugat o sumedenie de detalii despre incident, dar cea mai interesantă a fost declaraţia unui medic legist care a susţinut că a efectuat autopsia unor creaturi umanoide. Odată cu apariţia internetului a ieşit la suprafaţă un film scurt, controversat, în care se văd două creaturi, decedate, în timpul unei autopsii. Filmul a fost primit de la început cu scepticism, iar mulţi cred astăzi că este un fals. Cu toate acestea, există în continuare un număr foarte mare de oameni care sunt de părere că filmul este adevărat sau cel puţin o reconstituire a evenimentelor originale.
Indiferent dacă incidentul este adevărat sau nu, acesta a generat sute de cărţi, filme, emisiuni de televiziune, documentare şi rămâne, probabil, cea mai cunoscută teorie a conspiraţiei.
Sursa:
Realitatea.net
Pe Internet circulă poze interesante cu “discuri zburătoare” de provenienţă terestră:

Românul care a construit „farfuria zburătoare”

NASA ne pregăteşte moral. Pentru ce?

Un comentariu:

  1. Eleonora : Nunca o mundo vai saber a verdade sobre o acidente em Roswell.Os americanos não contam para ninguém ,e mesmo lá nos USA não existe informações a respeito disso.É mais um mistério que não será resolvido.Abraços

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului