marți, 25 august 2009

Obama vrea să-i taie împrejur pe toţi băieţii din Statele Unite


Cotidianul “The New York Times” anunţă că toţi băieţeii născuţi în Statele Unite ale Americii vor fi supuşi circumciziei pentru a preveni astfel răspândirea virusului HIV. Este o măsură la care preşedintele Barack Obama ţine foarte mult şi care se va aplica la scară naţională în SUA.
Chestiunea circumciziei într-o ţară unde majoritatea locuitorilor nu este formată de semiţi sau de musulmani a provocat deja numeroase controverse.
Normele pentru tăierea împrejur vor fi elaborate de către Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. Experţii s-au gândit chiar să extindă procedura de la copii la adulţii heterosexuali, care s-ar putea îmbolnăvi de SIDA.
Este semnificativ că nu vor fi circumcişi bărbaţii din principala categorie expusă la această pandemie: homosexualii.
Specialiştii americani susţin că ar fi scăzut la jumătate numărul bolnavilor de SIDA printre africanii circumcişi. Americanii care se opun arată că băieţii vor fi supuşi unei intervenţii medicale inutile, fără consimţământul lor.

Sursa:
Gardianul

6 comentarii:

 1. Dacă această ştire ar fi apărut de 1 aprilie, aş fi crezut că-i o glumă.

  RăspundețiȘtergere
 2. Tara lor, treaba lor. Nu pot insa obliga prin lege deoarece incalca drepturile cetateanului. Circumciziz a luat amploare in state cam in timpul prohibitiei cand se dorea sa se impiedice masturbarea care era considerata o boala psihica (ca si epilarea pubiana de altfel).
  In jur de 55-65% din americani sunt circumcsi din motive mai mult traditionale decat religioase(ca asa se face).

  RăspundețiȘtergere
 3. Daca se face ca o masura "pur medicala" cred ca nu e problema. Correct ar fi insa daca aceasta s-ar face optional, la dorinta parintilor.
  O problema serioasa e ca Omaba vroia sa impuna toate institutiile medicale sa practice avortul, inclusiv cele fondate de anumite confesiuni religioase (in mare parte de romano-catolici).

  RăspundețiȘtergere
 4. De unde procentajul de 55-65%? Eu nu gasesc asemenea date. Circumcizia mutileaza. Iata niste informatii despre efectele "pur medicale": www.circumcizia.org

  RăspundețiȘtergere
 5. Draga anonim Search and you shall find. Dupa razboi procentajul era de 80% circumcisi la nastere dar a scazut acum. Acest procedeu nu se poate impune dar se poate promova in clinici, aici este scandalul, cred ca ati inteles gresit.
  Avortul nu este o practica agreeata de Obama, dimpotriva. La fel ca casatoria homosexualilor si eutanasia sunt subiecte care contrariaza liberalii din Partidul Democrat al lui Obama. Obama este crestin practicant si opiniile lui sunt influientate de convingerile religioase.

  RăspundețiȘtergere
 6. Am găsit aceste statistici pe www.circumcizia.org:
  Circumcizia este aproape necunoscuta in Europa, America de Sud si Asia non-musulmana. De fapt, doar 10 - 15 la suta din barbatii lumii sint circumcisi. Marea majoritate sint musulmani. Rata circumciziilor pe Coasta de Vest in SUA a coborat in 1997 la 34.2 la suta.

  Acest site promovează ideea ca procedura nu combate infectarea cu SIDA, dar creste riscul bolilor cu transmitere sexuala.

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului