luni, 10 august 2009

Pieptănarea frecventă a părului duce la căderea acestuia

Pieptănarea frecventă a părului duce la căderea acestuia, potrivit unui studiu realizat de un dermatolog israelian şi publicat, luni, 10 august, de cotidianul Haaretz.
În cadrul testului, 14 femei au numărat zilnic, timp de câteva săptămâni, numărul firelor de păr smulse de peria de pieptănat. Cu cât se pieptănau mai mult, cu atât numărul firelor de păr pierdute era mai mare.
"Femeile care se piaptănă de două ori pe zi pierd de trei ori mai multe fire de păr faţă de cele care se piaptănă doar o dată pe zi", afirmă Alexandre Kirdman, de la Universitatea ebraică din Ierusalim, autorul acestui studiu.
Cercetătorul israelian s-a declarat uimit de rezultatele studiului său, deoarece în mediul medical se consideră că pieptănarea ameliorează circulaţia sangvină şi contribuie la reducerea căderii firelor de păr.
Acest studiu a fost publicat recent şi în revista ştiinţifică Journal of Dermatological Treatment.
Sursa:
Mediafax, AFP

2 comentarii:

  1. Cred că merită să ţinem cont de rezultatele acestui test, mai ales în cazul părului lung şi de lungime medie. Unii oameni poartă pieptenele în geantă sau în buzunar şi se piaptănă de foarte multe ori pe parcursul zilei. Mai mult din obişnuinţă, decât din necesitate. Cunosc femei care se piaptănă, practic, din oră în oră la serviciu şi se plâng că le cade părul. Şi ele citiseră că pieptănatul îmbunătăţeşte circulaţia, iar această informaţie, probabil, le-a jucat festa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Rezultatele mai pot fi inerpretate si in felul urmator: cei ce nu mai au ce pieptana (ca mine de exemplu) au sanse sa-si pastreze cele 3 fire de par (care le mai au) paina la sfirsitul vietii, deoarce nu le piaptana :).

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului