vineri, 28 august 2009

Serviciul Pază de Stat către Ghimpu: „Dle preşedinte, suntem la ordinul Dumneavoastră!”

„Dle preşedinte Mihai Ghimpu, suntem la ordinul Dumneavoastră!” – aşa i s-au adresat reprezentanţii Serviciului Pază de Stat lui Mihai Ghimpu, noul preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, relatează Unimedia.
Aceştia s-au prezentat în faţa Palatului Republicii cu un “Mercedes” al Pazei de Stat.
"Mai vedem cum vom proceda. Sunt liberal, îmi place libertatea. Dar legea este lege!", a declarat Ghimpu referitor la maşina care i-a fost pusă la dispoziţie.

Mihai Ghimpu a urcat în automobil.
Vedeţi aici imaginile video postate de Unimedia.


Mai mulţi specialişti în drept constituţional, între care Victor Popa şi Ion Creangă, susţin că şedinţa în care Mihai Ghimpu a fost ales preşedinte al Parlamentului a fost perfect legală. Comuniştii, însă, au declarat că vor ataca decizia la Curtea Constituţională.

Cele patru partide din Alianţa pentru Integrarea Europeană (PL, PLDM, AMN, PDM) au anunţat în şedinţa de astăzi constituirea grupurilor lor parlamentare, în timp ce comuniştii au afirmat că au nevoie de o pauză până la 4 septembrie. Ei pretind că, după ieşirea lor din sală, şedinţa şi-ar fi pierdut caracterul legal, pentru că nu a fost anunţată constituirea grupului parlamentar al comuniştilor. Jurişti consacraţi care au comentat situaţia pentru presă afirmă că argumentul comuniştilor nu ţine.

Alegerea lui Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal, în funcţia de preşedinte al Parlamentului a fost o surpriză. Mass-media nu prevăzuse această posibilitate.

Candidatura lui Ghimpu a fost anunţată de Vlad Filat, preşedintele PLDM: "Candidatura solidară a AIE pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului este Mihai Ghimpu".

Agerpres: "Imediat după ce majoritatea parlamentară de la Chişinău l-a ales cu 53 de voturi pe liderul liberal Mihai Ghimpu preşedinte al noului parlament al Republicii Moldova, unele institutii media din Federaţia Rusă au readus în atenţia publicului ''pericolul unirii cu România''.
Agenţia de presă rusă RIA Novosti titrează "Un adept al unirii cu România a fost ales preşedinte al parlamentului Republicii Moldova", adăugând că Mihai Ghimpu a făcut adesori declaraţii rusofobe. "Noi năzuim spre Uniunea Europeană, iar ocupanţii ruşi ne-au distrus trecutul şi continuă să ne distrugă prezentul şi viitorul", îl citează spre exemplificare agenţia menţionată pe Mihai Ghimpu."
Agerpres a relatat pe larg despre şedinţa inaugurală a Parlamentului de legislatura a 18-a de la Chişinău şi publică şi reacţii ale politicienilor de la Bucureşti. Accesaţi site-ul de aici.

Un comentariu:

  1. Eleonora : Comunistas sempre querem atrapalhar os outros partidos políticos quando perdem eleição.Não devem deixar que eles atrapalhem o trabalho da união dos partidos democráticos .Beijos

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului