marți, 22 septembrie 2009

Anonimatul internauţilor pe cale de dispariţie: Kaspersky propune paşaportizarea navigatorilor pe Internet


Eugen Kaspersky, celebrul creator de antiviruşi şi sisteme de securitate pentru calculatoare, propune instituirea paşapoartelor pentru internauţi, crearea unei poliţii internaţionale şi a unui guvern mondial pentru spaţiul virtual.
Adoptate şi în lumea virtuală, regulile din lumea reală ar spori siguranţa pe Internet, argumentează Kaspersky. “Dacă avem aceste reguli în Internet, nu înseamnă că nu există libertate în Internet”, a explicat el.
În opinia lui Kaspersky, toate atacurile informatice (viruşi, viermi, troieni sau alte forme de agresiune)
sunt posibile din cauza anonimatului internauţilor.
Apropo, atenţie cu cine vă împrieteniţi pe Internet. Potrivit unor statistici acceptate la nivel internaţional, 20% dintre internauţii care-şi caută “iubirea” pe site-uri sau reţele de socializare suferă de afecţiuni psihice.
Pornind de la aceleaşi date statistice, nu vă întristaţi şi, cu atât mai mult, nu vă enervaţi din cauza comentariilor agresive şi insultătoare lăsate pe bloguri.
Îi va paşaportiza “guvernul mondial virtual”, iar “Interpolul virtual” îi va ţine sub control. :)

5 comentarii:

 1. Interesanta idee. Dar e posibil asa ceva? Ar fi super! S-ar termina era anonimilor. Ar fi ordine si s-ar stabili niste valori. Ca acum e un haos total

  RăspundețiȘtergere
 2. Este practic imposibil. O identificare există deja, şi anume adresa IP şi adresa MAC. Dincolo de acestea, oricine poate grăi din spatele unei adrese IP.

  O identificare bazată pe persoană nu se poate decât prin nişte dispozitive electronice speciale (cum sunt cardurile magnetice sau cipurile de identificare atribuite în nume personal) ori prin software bazat pe recunoaşteri de forme (voce, amprente, imaginea feţei).

  Cele din urmă însă necesită tehnici avansate de inteligenţă artificială ce sunt departe de a fi îndeajuns de mature pentru a fi folosite pe scară largă.

  Chiar de ar fi tehnologic posibil, ar fi extrem de greu de convins producătorii de calculatoare să le adopte şi e extrem de improbabil că va apărea un organism centralizat planetar care să impună asemenea standarde uniforme tuturor ţărilor.

  Pe scurt spus, este o propunere irealizabilă care, în opinia mea, nu produce decât reclamă firmei Kaspersky.

  RăspundețiȘtergere
 3. Esta idéia de monitorar a internet está na cabeça de todos os que querem dominar o mundo .O sonho de um governo mundial que tanto desejam os comunistas e os malucos da chamada "new age " jamais será concretizado porque a internet é um território livre,talvez o último espáço de liberdade no planeta.
  E,a cada ação de repressão haverá uma ação de combate à repressão .Toda tecnologia a ser empregue para vigiar pode ser burlada por hackers com muito conhecimento de informática .Kaspersky vai perder seu tempo e não vai conseguir atingir seu objetivo,mas com certeza vai haver muita gente lhe dando dinheiro para que êle desenvolva um sistema de dominação na internet.Abraços

  RăspundețiȘtergere
 4. "Potrivit unor statistici acceptate la nivel internaţional, 20% dintre internauţii care-şi caută “iubirea” pe site-uri sau reţele de socializare suferă de afecţiuni psihice."
  Parerea mea e ca ori sufera, ori nu sufera de afectiuni psihice, internetul nu este un mijloc de a-ti gasi iubirea.Si ar fi foarte bine sa existe niste reguli si pe internet pentru ca unii au depasit limitele.

  RăspundețiȘtergere
 5. Propunerea lui Kaspersky ne arată că, mai devreme sau mai târziu, sub pretextul luptei cu atacurile informatice, se va încerca punerea sub control a Internetului. Sunt „anonimi” între „anonimi” – unii au activităţi decente şi postează informaţii utile, alţii sunt distructivi. Despre această a doua categorie vroiam să spun că nu merită luaţi în seamă, pentru că s-ar putea să fie oameni bolnavi, cărora le face plăcere să atace şi să insulte. Dacă omul este sănătos şi echilibrat, îşi formulează şi criticile cu decenţă. Văzusem nişte comentarii cu cuvinte licenţioase pe blogul lui Ion Bargan şi mă întrebam de ce le lasă. Eu le-aş şterge. Bine că există această opţiune, pentru că este necesară. Nu trebuie admisă poluarea Internetului, mai ales prin intermediul unui blog care-ţi aparţine.

  Sandu, dar de multe ori anonimii plasează pe Internet informaţii veridice pe care guvernele încearcă să le ascundă. Cazul RM. S-ar putea ca sub pretextul luptei cu atacurile informatice să ne confruntăm cu un fel de cenzură. Iar hackerii oricum ştiu să treacă peste obstacole.

  Marius, mă gândesc că deja existe registre ale populaţiei în format electronic în foarte multe ţări ale lumii. Ar fi uşor să-i atribui fiecărui om şi un cod de autentificare pe Internet. Dar clar lucru că pot fi create şi identităţi false.

  Cachorro Louco, dacă va fi introdusă cenzura pe Internet, oamenii vor învăţa să comunice telepatic.

  Diana, probabil, nimeni nu doreşte cu adevărat să combată fenomenele negative de pe Internet. Dacă s-ar dori, ar dispărea foarte multe site-uri.
  Despre dragostea din lumea virtuală: eu cunosc doi tineri din Chişinău care au făcut cunoştinţă pe Internet, sunt căsătoriţi de câţiva ani, au copii, dar nici până în ziua de astăzi nu le-au spus părinţilor cum s-au cunoscut. Din cauza faimei proaste pe care o au relaţiile virtuale, au inventat o istorie pentru cei din jur. Cazurile fericite sunt foarte, foarte puţine, potrivit datelor statistice. În cazul familiei la care m-am referit, e bine că sunt dintr-un stat atât de mic cum este Republica Moldova, pentru că până la urmă au descoperit foarte multe cunoştinţe comune, rude care se cunoşteau între ele şi locuiau în aceeaşi localitate.

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului