joi, 17 septembrie 2009

Cetăţenii români pot intra liber în Republica Moldova! Ghimpu a anulat vizele

Chiar de mâine, 18 septembrie, cetăţenii români nu mai au nevoie de viză pentru a intra în Republica Moldova.
În calitatea sa de preşedinte interimar al RM, Mihai Ghimpu a emis un decret de suspendare a deciziei Guvernului din 8 aprilie 2009, prin care fosta guvernare comunistă a introdus obligativitatea vizelor pentru cetăţenii României.
Tot astăzi, Mihai Ghimpu a semnat un decret prin care l-a desemnat pe deputatul Vlad Filat (liderul PLDM) în funcţia de premier.

2 comentarii:

  1. As avea o intrebare...in diverse locuri am citit ca intai este necesara primirea unui aviz din partea CC si publicare in M.O...tinand cont de acest lucru in special de faptul ca CC-ul trebuie sa elibereze un aviz lucru ce nu poate fi realizat maine datorita faptului ca CC-ul nu are nicio sedinta maine...atunci este sigur faptul ca incepand cu ziua de maine cetatenii romani pot calatorii fara viza?Intreb ptr ca as dori pe tot posibilu daca este conform decretului incepand cu 18.09 sa plec maine seara spre Basarabia? Unde as putea intreba acest aspect?Granicerii au spun cand am sunat ca ei nu au luat la cunostiinta un asemenea lucru si ca in consecinta nu vor lasa sa se treaca vama fara viza.Iar cand le-am spus ca maine urmeaza ca acest decret sa fie pus in aplicare dupa publicarea in M.O..mi-au inchis telefonul:(

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu click, deschideţi imaginea scanată a decretului. Veţi vedea că "intră în vigoare la 18 septembrie". Mihai Ghimpu a spus că decretul apare în "Monitorul Oficial" din 18 septembrie. Nu ar trebui să existe probleme.

    Grănicerii nu se informează de pe Internet, dar aşteaptă ordine de la şefi. Vor şti ce au de făcut până mâine dimineaţă.

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului