vineri, 18 septembrie 2009

Comuniştii îşi cheamă simpatizanţii la „rezistenţă organizată şi democratică”


Tactica din opoziţie a comuniştilor este să dezinformeze, să inventeze pericole, să creeze panică şi să denigreze, să-şi pună simpatizanţii pe picior de război, chemându-i la „rezistenţă organizată şi democratică” faţă de noua guvernare.
Într-un apel difuzat la 17 septembrie prin intermediul mediilor de informare ce-i sunt loiale, Partidul Comuniştilor (PCRM) le spune oamenilor că “această guvernare este capabilă să existe, să conducă şi să funcţioneze, doar pe baza jefuirii sociale, lichidării programelor de asistenţă şi susţinere, pe baza golirii buzunarelor simplilor cetăţeni ai Moldovei”.
PCRM „îi cheamă pe cetăţeni - tineretul, studenţii, bugetarii, pensionarii – să dea dovadă de solidaritate reciprocă, să nu se lase intimidaţi de forţele de reacţiune, să nu permită înjosirea propriei demnităţi umane şi cetăţeneşti”.
„Partidul Comuniştilor vă cheamă la o rezistenţă organizată şi democratică faţă de noul regim”, se spune în apelul cu titlul „Reacţiunea liberal-democrată a iniţiat atacurile asupra drepturilor sociale!”

Pe de altă parte, într-un mesaj adresat cetăţenilor, Partidul Democrat, una dintre cele 4 formaţiuni din Alianţa pentru Integrarea Europeană (AIE), „îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu răspândirea informaţiei premeditat eronate, care conduce spre destabilizare în societate şi creare a unei ambianţe de neîncredere şi nesiguranţă a cetăţenilor în viitorul statului nostru şi cheamă societatea să nu se lase provocată de zvonuri şi insinuări”.
„Îndeplinindu-şi programul electoral, Partidul Democrat determină, în comun cu colegii din AIE, căile de dezvoltare şi consolidare a mecanismelor existente de protecţie socială şi susţinere a veteranilor. Scupul nostru este crearea condiţiilor, în care cei mai onorabili membri ai societăţii să beneficieze de susţinere nu o dată sau de două ori pe an cu prilejul sărbătorilor şi zilelor de comemorare, dar în permanenţă şi în volumul, care să le permită veteranilor noştri să dispună de toate cele necesare, să aibă o viaţă decentă şi activă. Aceeaşi abordare este şi în raport cu pensionarii – nu vom admite diminuarea pensiilor şi anularea facilităţilor”, anunţă Partidul Democrat.

Scriitorul anticomunist Sergiu Grossu (14 noiembrie 1920 - 25 iulie 2009):
“Un lucru ţin să nu se neglijeze: comunismul n-a murit. Au dispărut regimuri comuniste, dar tentaţia viziunii leniniste a rămas aceeaşi, deoarece reziduurile partidelor comuniste din occident, ca şi din România post-decembristă, respectiv actualii promotori ai unui comunism cu „faţă omenească", încearcă să îmbrace, peste cangrena lor doctrinară, haina unui idealism ideologic, simulând refuzul comunismului sângeros, practicat în U.R.S.S. şi promiţând, demagogic unica posibilitate de realizare a unei societăţi cu adevărat democratice, în care cetăţenii să se bucure de o totală libertate. Să nu-i credem."
(Din cartea lui Sergiu Grossu „Spălarea creierului. Complotul psihopolitic al comunismului”, Editura „Duh şi Adevăr”, Bucureşti, 1998)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului