vineri, 11 septembrie 2009

Dmitri Medvedev: Rusia este coruptă şi primitivă


Preşedintele rus a făcut pentru “Gazeta.ru” o analiză fără precedent a “marelui suflet al Ursului”, o şarjă pe care unii o cred îndreptată spre premierul Vladimir Putin.
“Oare trebuie să ducem spre viitor o economie primitivă, bazată pe materii prime, o corupţie endemică, obişnuinţa noastră de a ne baza pe stat, pe străinătate, pe o “doctrină universală’’, pe orice, dar nu pe noi? Are vreun viitor o Rusie încărcată cu astfel de poveri?”, se întreabă Medvedev, care face aici dovada unui spirit fin de observaţie.
“Rusia nu a reuşit să scape de dependenţa umilitoare de materiile prime. La fel ca în epoca sovietică, economia rusă ignoră nevoile omului. Societatea civilă e slabă, iar poporul este lipsit de iniţiativă. Toate acestea arată că nu am făcut ce era necesar în anii precedenţi”, spune Medvedev în articolul “Rusia, înainte!”.
El a cerut înarmarea Rusiei “astfel ca nimănui să nu-i vină ideea să ne ameninţe ţara sau aliaţii”. Rusia a fost vârf de lance de două ori în lume: în sexolul XIX contra lui Napoleon şi în secolul XX contra lui Hitler.
În ce priveşte combaterea primitivismului Rusiei, Medvedev a primit vizita lui Hugo Chavez, preşedintele Venezuelei, la reşedinţa din Barviha, Moscova. “Venezuela recunoaşte de astăzi Osetia de Sud şi Abhazia. Foarte curând vom lua măsuri pentru a stabili relaţii diplomatice cu aceste state”, a spus Chavez. “Mulţumesc, Hugo, ai făcut nişte declaraţii serioase şi importante. Soarta acestor state nu ne este indiferentă şi vreau să-ţi mulţumesc pentru această decizie”, a răspuns Medvedev.
Sursa: „Gardianul”
11-09-2009

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului