sâmbătă, 5 septembrie 2009

Gardianul: “Oleg Voronin a furat tot ce se putea fura din Republica Molotov”


Aşa crede Aleksei Mitrofanov, un politician rus, membru în Consiliul partidului “Spravedlivaia Rossia” (Rusia echitabilă). Mitrofanov precizează că, în perioada în care a condus Partidul Comuniştilor, s-a pus la punct “afacerea familiei”.
“Oleg, fiul lui Voronin, a preluat tot ce se putea prelua şi din Chişinău, şi din afara Chişinăului, toate afacerile”, a afirmat Aleksei Mitrofanov. “Comuniştii au o particularitate: ei vor să deţină controlul total asupra mediului de afaceri, nu împart cu nimeni nici banii, nici puterea. Şi acest principiu al comuniştilor este valabil din China până în R. Moldova, tot ce acaparează nu mai restituie. Apoi vin la putere prin alegeri, ca Voronin, şi pe urmă nu-i mai poţi scoate”, explică Mitrofanov.
Conform declaraţiei de venit, Vladimir Voronin este cel mai bogat politician din Chişinău. Familia lui deţine acţiuni în valoare de 325.466 de euro la “FinComBank”, care-i aparţine lui Oleg, şi alte bunuri de 125.194 de euro. Nu a declarat nicio maşină.
Ziarul “Timpul” arată că Oleg Voronin este proprietarul unor imobile de lux din Chişinău, a cumpărat la preţuri de nimic diverse cladiri şi terenuri pe Insula Heraclion din Grecia, din Austria şi din Rusia. În această perioadă, feciorul lui Voronin vrea să-şi însuşeascp afacerile din Kazahstan ale lui Anatol Stati, al cărui fiu, Gabriel, a fost arestat pentru orchestrarea tulburărilor din 7 aprilie.
Pe acest fundal de politică deşănţată, există şi intelectuali captivi în luntrea lui Voronin.
Viorel Patrichi
Gardianul
Caricatura: Vedomosti.md

2 comentarii:

  1. ar trebui sa infiinteze o comisie cu "studiu de caz":D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand citesti asa ceva nici nu stii ce sa spui si cum sa-ti exprimi indignarea... De fapt, despre asta vorbeste toata lumea, dar comunistii iau aproape o jumatate din voturi... Cum sa explici acest paradox? Pentru mine demult e clar: traim in tara prostilor

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului