vineri, 25 septembrie 2009

Gheorghe Mihai, noul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate


Majoritatea parlamentară (AIE) l-a numit astăzi, 25 septembrie, pe Gheorghe Mihai (foto) în funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), la propunerea preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

Gheorghe Mihai are 59 de ani, este de profesie inginer-mecanic, a deţinut funcţii în cadrul SIS între anii 1989 şi 2007, după care a fost trecut în rezervă. S-a născut la 20 noiembrie 1950, în satul Colibaşi, Cahul. Este căsătorit şi are două fiice adulte.
În hotărârea Parlamentului se spune că fostul şef al SIS, Artur Reşetnicov, „prin comportamentul său, a încălcat normele deontologice şi nu a respectat principiile şi normele enumerate de Legea privind SIS”.
Între altele, noul director al SIS a promis că serviciile speciale nu vor asculta telefoanele fără aprobarea judecătorului de instrucţie.

Bună promisiune, dar s-a afirmat în repetate rânduri că în Republica Moldova există echipamente de interceptare în afara controlului SIS.
Prin urmare, continuăm să vorbim puţin şi frumos! :)

Foto: Unimedia

Un comentariu:

  1. dna Eleonora... SIS_ul nu ar mai fi SIS daca s-ar tzine de asha promisiuni... pyn la urma-pentru asta shi exista. Problema principala e - cumatrizmul, sa nu ne asculte cineva, doar ca are bani, shi cumatri...
    Apropo shtitzi cyt costa asha serviciu?

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului