sâmbătă, 19 septembrie 2009

Leonard Cohen a leşinat pe scenă

Artistul Leonard Cohen a leşinat, vineri seara, 18 septembrie, pe scenă, în timp ce susţinea un concert la Valencia, Spania, şi a fost dus la spital şi diagnosticat cu toxinfecţie alimentară, potrivit BBC.
Cântăreţul şi poetul canadian este în prezent în convalescenţă după ce a primit îngrijiri medicale, mai întâi de la personalul medical al stadionului pe care cânta la Valencia, apoi la un spital local, unde a fost dus preventiv într-o ambulanţă. Sâmbătă dimineaţa, Leonard Cohen a fost externat cu diagnosticul de toxinfecţie alimentară.
În timp ce cânta "Bird On The Wire", în concertul de vineri seară, Cohen s-a prăbuşit pe scenă, făcând semn formaţiei să se oprească din cântat şi să îl ajute. Un muzician din trupa sa a spus publicului că solistul avea crampe şi vomita.
Organizatorii turneului lui Leonard Cohen au spus că artistul va susţine următorul concert programat, ce va avea loc tot în Spania, la Barcelona, luni, când artistul împlineşte 75 de ani. Cohen urmează să cânte apoi în Florida, pe 17 octombrie.
Legendarul Leonard Cohen şi-a reluat turneele anul trecut, după 15 ani de absenţă de pe scene.
Leonard Cohen a început să cânte la chitară la vârsta de 13 ani. A urmat cursurile Universităţii McGill, unde a câştigat premiul McNaughton pentru creaţie, înainte de absolvire. Şi-a publicat primul volum de poezie, "Let Us Compare Mythologies" la un an după aceea, cu un succes răsunător. Judy Collins, nume de top al folk-ului anilor '60, înregistrează o versiune a piesei "Suzanne", care ajunge rapid un hit. Solista îi propune lui Cohen să o urmeze în turnee şi astfel debutul lui are loc în vara anului 1967, la The Newport Folk Festival.
Leonard Cohen a concertat pe 4 septembrie şi la Bucureşti, pe stadionul Iolanda Balas Soter. Spectacolul pe care l-a prezentat a fost aproape identic cu acela susţinut în 2008, la Bucureşti, artistul aflându-se în turneu cu acelaşi show.
Sursa:
Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului