marți, 8 septembrie 2009

Mihai Ghimpu a fost ales legal în funcţia de preşedinte al Parlamentului


Curtea Constituţională a sistat controlul constituţionalităţii asupra deciziilor Parlamentului din 28 august, inclusiv alegerea lui Mihai Ghimpu în funcţia de preşedinte al Parlamentului. Alegerea lui Ghimpu de către cei 53 de deputaţi din Alianţa pentru Integrarea Europeană a fost atacată la Curtea Constituţională de către deputaţii comunişti.
Curtea Constituţională a pronunţat decizia după o şedinţă care a durat peste 3 ore şi după 2 ore de deliberări. Procesul a fost sistat din cauză că voturile judecătorilor s-au împărţit egal: 3 la 3.
După şedinţă, judecătorul Victor Puşcaş a declarat presei că obiectul sesizării nici nu a fost de competenţa Curţii Constituţionale.
Comuniştii au pierdut, iar Mihai Ghimpu rămâne în funcţia de preşedinte al Parlamentului.

3 comentarii:

 1. E agora Eleonora ,a política na República Moldova vai caminhar no rumo certo ?
  Michael Ghimpu é competente para o cargo que recebeu ?.Por favor,me informe ,quero entender mais spobre o seu país .Beijos


  P.S. O "gadget seguidores " não está visivel na lateral do blog.

  RăspundețiȘtergere
 2. Eleonora :Recebi de um amigo e-mails com fotos de diversas regiões do Brasil.Se você quizer eu te envio.Mande-me um e-mail para que eu possa saber seu endereço e mandarei as fotosBeijos

  RăspundețiȘtergere
 3. Salut.
  Am luat pauza in luna august, iar inceputul lui septembrie nu prea m-a trezit cu surse de inspiratie. Dar cred ca maine voi scrie ceva in dependenta de rezultatele meciurilor de astazi ( Romania-Austria si Moldova-Grecia). :)

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului