luni, 7 septembrie 2009

Studiu: Discuţiile cu femeile atrăgătoare dăunează grav creierului bărbaţilor

Discuţiile cu femeile drăguţe îi transformă pe bărbaţi în persoane ciudate şi bâlbâite. Este concluzia oameniilor de ştiinţă, care confirmă că creierul bărbaţilor este grav afectat de prezenţa unei femei atrăgătoare.
Un studiu recent arată că bărbaţii care petrec numai câteva minute în prezenţa unei femei care arată bine obţin rezultate mai slabe la testele ce măsoară activitatea cerebrală. Motivul? Bărbaţii folosesc la maxim puterea cognitivă în încercarea de a le impresiona pe femeile frumoase, astfel încât orice altă activitate efectuată simultan sau ulterior este grav afectată.
Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Radbound din Olanda. Rezultatele studiului, publicate în Journal of Experimental and Social Psychology, arată că bărbaţii sunt mai înceţi şi mai puţin precişi după ce au încercat să impresioneze o femeie. Cu cât atracţia a fost mai mare, cu atât scorul obţinut la teste a fost mai mic.
Şi femeile au fost supuse la aceleaşi teste, însă nu s-a observat nicio diferenţă înainte şi după discuţia cu bărbaţii.
Psihologii explică: bărbaţii sunt programaţi să gândească în termeni de transmitere a genelor, astfel încât sunt "concentraţi pe procesul de reproducere".
Sursa: Mediafax

6 comentarii:

 1. Eleonora :Esta pesquisa está totalmente certa ,pois a maioria dos homens principalmente ficam sem saber o que fazer diante de uma mulher bonita .Você deve ter percebido isto no seu trabalho e na sua vida social ,pois pela foto dá para se ver que é muito bonita .Faça um teste baseado nesta pesquisa e verá que o resultado será sempre o mesmo.Beijos

  RăspundețiȘtergere
 2. femeile ne extenueaza creierul.
  recunosc.

  RăspundețiȘtergere
 3. Şi aşa apar operele grandioase, marile invenţii, marile cuceriri... din creiere extenuate :)

  RăspundețiȘtergere
 4. ...doar daca in timp ce ne extenueaza, ne si inspira! ;)

  RăspundețiȘtergere
 5. Discutia cu un barbat atragator nu ne afecteaza pe noi femeile,dar daca ajungem sa avem sentimente pentru un barbat ne schimbam si poate ne comportam mai prosteste decat un barbat in fata unei femei frumoase:P

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului