marți, 15 septembrie 2009

Voronin ne sperie că „terasele din Chişinău s-au umplut cu bandiţi”

În conferinţa de presă de astăzi, liderul comuniştilor Vladimir Voronin, ex-preşedinte al RM, a declarat că în ultimele zile elementele criminale şi-au „înviorat” activitatea şi că „terasele din Chişinău s-au umplut cu bandiţi”. Voronin încearcă să-i sperie pe oameni că acesta ar fi rezultatul plecării de la guvernare a comuniştilor.
("Bandiujnici", a spus Voronin, dar eu am tradus prin "bandiţi", ca să înţeleagă toţi vizitatorii.)
În mod constant, comuniştii se laudă că pe parcursul celor 8 ani de guvernare au reuşit să anihileze grupările criminale. Cum se face, dar, că aşa repede acestea au ridicat capetele? Că doar tot ministrul de Interne, conducerea SIS şi procurorii comuniştilor se mai află în funcţii în aceste zile. Şi dacă i-au văzut pe „bandiţi” stând la terasele din Chişinău, de ce poliţiştii lui Papuc nu i-au reţinut, să ne ştim în siguranţă? I-a legitimat cineva şi a aflat că sunt „bandiţi”? De unde au ieşit atât de mulţi „bandiţi” încât „să umple terasele”? Unde au stat până acum şi cine i-a slobozit de acolo de unde se aflau? Mai pregătesc „duşmanii RM” vreo „lovitură de stat”?
„Cele patru partide (PLDM, PL, PDM şi AMN) s-au dovedit a fi solidare, dar asta nu e tragic”, a spus Voronin, în aceeaşi conferinţă de presă. Ce-o fi dorind să spună cu “nu e tragic”?
Liderul comuniştilor a avut o rugăminte către jurnalişti: „Rog să ne criticaţi, rog să ne certaţi. Principalul e să scrieţi despre noi, să nu ne uitaţi.”.
Dacă Justiţia îşi va onora angajamentele, presa nu va avea cum să-i uite.

3 comentarii:

 1. Cu tot respectul pentru un fost presedinte de tara, dar omul e depasit de realitate, si demult. Aceste vorbe nu fac decat sa puna in alerta toate babutsele de la sate, care inghit tot ce zboara. Babutsele care sunt un electorat fidel si constant, in numar mare

  RăspundețiȘtergere
 2. Eleonora :Esses comunistas são ridículos ,pois acreditam que vão assustar as pessoas que não votaram neles com ameaças sobre o aumento de violência .Se houver um aumento do número de bandidos é porque o governo deles não agiu direito e deixou bandidos fora das prisões .
  Abraços

  RăspundețiȘtergere
 3. Eleonora, ultima fraza mi-a placut cel mai mult

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului