joi, 15 octombrie 2009

40 de răniţi! Prima concluzie: a explodat o grenadă. Un martor susține că l-ar fi văzut pe autorul exploziei

La 14 octombrie, în intervalul 22.00 - 22.30, în timpul concertului dedicat Zilei Oraşului, lângă Arcul de Triumf din centrul Chişinăului s-a produs o explozie.

Cel puțin 40 de persoane au fost rănite în urma exploziei produse în seara zilei de 14 octombrie în centrul Chişinăului. Potrivit primarului Dorin Chirtoacă, 37 de răniți au fost transportați la Spitalul de Urgență, iar alte patru victime au fost duse în alte spitale din oraș, unde au primit îngrijiri mediacale.
Medicii susțin că cei mai mulți pacienți au răni la mâini și la picioare, două dintre victime au fost rănite în abdomen, dar niciunul dintre pacienți nu se află în pericol de moarte.
Pe parcursul nopţii, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, s-a aflat mai mult timp la Spitalul de Urgenţă, unde a discutat cu fiecare rănit în parte.

JURNAL TV a reușit să discute cu o persoană care susține că l-ar fi văzut pe autorul exploziei. ”L-am văzut pe un tip care a alergat prin mulțime cu un pistol în mână. A împușcat o dată și a aruncat ceva din mână. După asta, am auzit explozia, iar tipul a dispărut”, își amintște tânărul care a fost internat în spital cu multiple răni la mâini și la picioare. Băiatul susține că individul era îmbrăcat în negru și se afla la o distanță de vreo 15 metri de el.
Explozia din această noapte din centrul Chişinăului a fost provocată de o grenadă de luptă. Ministrul de Interne, Victor Catană, nu exclude că ar putea fi un act terorist.”Este cert că este vorba despre un explozibil care se folosește în armată. Putem presupune că este un act terorist, urmează să stabilim dacă acesta a fost comis din imprudență, huliganism sau alte motive”, a declarat ministrul de Interne.
În această dimineață, anchetatorii urmează să mai verifice încă o dată locul exploziei, la lumina zilei.
Sursa: Jurnal.md, Jurnaltv.md

Priviţi mai multe reportaje pe Jurnaltv.md, precum şi emisia nocturnă în direct a acestui post de televiziune prin Internet.

Un comentariu:

  1. Eleonora :Esses acontecimentos sempre são muito tristes ,porque quem sofre são pessoas que não tem ligação com a política enão estão fazendo nada de mal a ninguem.
    Hoje no Brasil,na cidsade do Rio de Janeiro houve um tiroteio entre traficantes e dois policiais morreram quando helicoptero em que estavam foi atingido pelos bandidos
    Veja no noticiário internacional de sua cidade ou nos blogs brasileiros que você visita.
    Beijos

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului