joi, 29 octombrie 2009

Astăzi îi comemorăm pe Doina şi Ion Aldea Teodorovici


Regretaţii artişti Doina şi Ion Aldea Teodorovici sunt comemoraţi, în seara aceasta, de la ora 19.00, la Coşereni, judeţul Ialomiţa, chiar în locul în care a avut loc accidentul rutier ce i-a smuls dintre noi, în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992.
Iniţiativa aparţine unor asociaţii de tineri – Liga Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni şi grupul de acţiune Noii Golani - care doresc să cinstească, astfel, memoria unora dintre cei mai iubiţi artişti, simboluri ale românităţii din Basarabia.
Cu 17 ani în urmă, în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, Ion şi Doina Aldea-Teodorovici şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier. Maşina cu care se deplasau de la Bucureşti spre Chişinău a intrat într-un copac, la 49 de kilometri de capitala României, în dreptul localitatii Coşereni. Moartea soţilor Ion şi Doina Aldea-Teodorovici a fost percepută ca o tragedie naţională. Autorităţile au spus că a fost un “accident nefericit”, dar există şi păreri că a fost o “crimă premeditată”.
(Surse: Gardianul, Unimedia)
Ion şi Doina AldeaTeodorovici pe YouTube

2 comentarii:

 1. Ialomita.... eu sunt din Calarasi, nu stiam ca au murit la o distanta asa mica...
  Eu ador piesa inchinata lui Mihai Eminescu.

  Dumnezeu sa-i odihneasca...

  RăspundețiȘtergere
 2. "Trei culori şi-o singură iubire / Românească
  Trei culori şi-o singură vorbire / Românească"

  Dacă aceste vorbe pot uneori părea patriotarde, ieftine ori lipsite de conţinut în gura unui român din România, niciodată când sunt rostite de un basarabean.

  Dumnezeu să-i odihnească în pace şi să păstreze viu spiritul ce aceşti oameni l-au întruchipat.

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului