marți, 6 octombrie 2009

BERD acordă R. Moldova un împrumut de 100 de milioane USD pentru infrastructură


Republica Moldova va beneficia de un credit de 100 de milioane de dolari din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).
Împrumutul va fi acordat pentru proiecte de infrastructură, a precizat preşedintele interimar al RM, preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, după întrevederea pe care a avut-o la 5 octombrie cu delegaţia BERD, condusă de directorul pentru Caucaz, Moldova şi Belarus, Paul-Henri Forestier.


Potrivit unui comunicat al BERD, delegaţia se află la Chişinău în perioada 5-7 octombrie, iar Paul-Henri Forestier va reafirma angajamentul BERD de a sprijini dezvoltarea economiei R. Moldova prin investiţii în domeniul transportului, infrastructurii municipale, precum şi în proiecte de eficienţă energetică. O prioritate cheie în activitatea BERD rămâne susţinerea sectorului financiar în condiţiile dificile cauzate de criza economică globală.

BERD va contribui la sporirea nivelului de intermediere financiară prin linii de credit noi oferite băncilor şi instituţiilor de microfinanţare pentru creditarea microafacerilor şi a întreprinderilor mici şi mijlocii. Până la sfârşitul anului curent BERD va semna proiecte de investiţii în R. Moldova în valoare de 80 milioane euro.
De la începutul activităţii sale în Republica Moldova, BERD a investit peste 300 milioane euro în domeniul infrastructurii, precum şi în sectoarele corporativ, bancar şi energetic. Proiectele finanţate de BERD au atras investiţii suplimentare în valoare de 235 milioane euro, se mai spune în comunicatul BERD.


Mihai Ghimpu efectuează astăzi o vizită la Bruxelles, unde va discuta cu
Buzek
După vizita de săptămâna trecută a premierului Vlad Filat, marţi, 6 octombrie, Mihai Ghimpu se va afla în vizită la Bruxelles, potrivit unui anunţ al Misiunii R. Moldova la Uniunea Europeană, citat de Radio Europa Liberă.
Deocamdată, s-a confirmat oficial că Ghimpu se va întâlni cu preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, dar se spune că sunt prevăzute şi alte întrevederi cu înalţi oficiali europeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului