joi, 15 octombrie 2009

Dorin Chirtoacă - un premier pentru România?


Romanian Global News susţine că preşedintele Traian Băsescu s-ar fi gândit să-l nominalizeze pe primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, la funcţia de premier al României.
Contactat de agenţie, Chirtoacă (foto) ar fi declarat că se simte onorat şi că va analiza această posibilitate de a forma noul guvern de la Bucureşti. Ştirea – aici.

În “Gardianul" din 15 octombrie, Viorel Patrichi dezvoltă ideea:
“Agenţia Romanian Global News lansează un gând pe care l-ar fi avut Traian Băsescu după înlăturarea lui Emil Boc: să-l numească pe Dorin Chirtoacă pe funcţia de premier al României fiindcă îndeplineşte toate criteriile.
Fiindca tot se poartă primarii la Palatul Cotroceni sau la Palatul Victoria, Dorin Chirtoacă este primarul celui mai mare oraş românesc, al doilea după Bucureşti (Chişinăul are un milion de locuitori, comparativ cu Sibiul, care are 80.000); Este român, iar nu etnic străin de spaţiul românesc;
A studiat în România (a absolvit Liceul “Costache Negruzzi” din Iaşi, Facultatea de Drept din Bucureşti şi a terminat masteratul la Sorbona); Este total independent de toate partidele politice din România;
S-a dovedit un bun gospodar la Chişinău, ceea ce i-a iritat pe comunişti; Provine dintr-o veche familie românească, cu vechi tradiţii anticomuniste; Nici un partid politic de la Bucureşti nu ar putea respinge o asemenea propunere cu argumente rezonabile. O asemenea nominalizare trăsnită i-ar lua prin surprindere pe mulţi nu numai din România.”
Articolul –
aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului