joi, 15 octombrie 2009

Explozie în centrul Chişinăului. 25 de răniţi au ajuns la spital. Nu există morţi

Ultimul bilanț: 32 de răniți - video Jurnal TV
Pro TV relatează despre 26 de răniţi, cu precizarea că starea acestora "nu este gravă". Comisarul General al Chişinăului a declarat că, posibil, explozia a fost provocată de o grenadă de tip RGD.
Tudor Căpăţână, specialist principal la Comisariatul General de Poliţie, spune că ar putea fi vorba de un atac terorist. Oamenii nu au fost evacuaţi din PMAN, pentru a nu provoca panică.
La 14 octombrie, în intervalul 22.00 - 22.30, în timpul concertului dedicat Zilei Oraşului, lângă Arcul de Triumf din centrul Chişinăului a avut loc o explozie.
În urma acesteia au fost răniţi mai mulţi tineri, care au fost transportaţi de urgenţă la spital. Nu a decedat nimeni.
Nu se cunoaşte ce a explodat cu exactitate, dar se presupune că ar fi fost fie un balon de gaz, fie o grenadă de tip RGD.
Reprezentanţii poliţiei şi ai Ministerului Afacerilor Interne au înconjurat locul accidentului, interzicând accesul.
După cca 10-15 minute de la explozie, reporterul Unimedia a ajuns la faţa locului, timp în care 4 ambulanţe pline cu răniţi se îndreptau spre Spitalul de Urgenţă. Primarul capitalei a declarat pentru presă că este vorba de cel puţin 25 de persoane care au ajuns la spital. Aceştia erau în mare parte tineri, care aveau urme de sânge pe corp (spate, picioare, cutia toracică). Totodată, mai multe urme de sânge puteau fi văzute pe asfaltul din spatele scenei, dar şi lângă Arcul de Triumf.
În pofida exploziei, concertul nu a fost întrerupt. Ştefan Bănică jr, interpretul care evolua în acel moment, şi-a continuat recitalul până aproape de ora 23.00.

După relatările Unimedia

Informaţii noi: Procuratura, SIS-ul şi MAI spun că explozia din centrul Chişinăului a fost un act terorist
40 de răniţi! Prima concluzie: a explodat o grenadă. Un martor susține că l-ar fi văzut pe autorul exploziei (apasă şi citeşte)

Un comentariu:

  1. Au revenit banditii... Lasand gluma la o parte, cred ca e vorba de ceva premeditat. Si cred ca haosul abia incepe...

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului