sâmbătă, 31 octombrie 2009

Hitler şi-a trimis aghiotantul pe frontul sovietic fiindcă n-a vrut să scoată o muscă din buncăr


Fritz Darges a fost aghiotantul lui Adolf Hitler timp de 5 ani. Pe 18 iulie 1944, în timpul unei consfătuiri strategice de la Rastenburg, o muscă a intrat în sala de şedinţă şi a început să bâzâie pe deasupra hărţii din Vizuina Lupului.
Extrem de iritat, Fuhrerul i-a ordonat aghiotantului “să înlăture neplăcerea”. Darges a replicat în glumă că problema trebuie rezolvată de Nicolaus von Below, aghiotantul de la Luftwafe, deoarece “musca este un dăunător înaripat”.
“Pleci pe frontul de est imediat!”, a urlat Fuhrerul, iar Fritz Darges s-a executat pe loc, arată “The Telegraph”.
Aghiotantul a murit pe 25 octombrie 2009, la vârsta de 96 de ani. I-a purtat lui Hitler o vie recunoştinţă până în ultima clipă. Şi-a scris memoriile şi a lăsat prin testament dorinţa de a se tipări într-o carte după moarte. Ceea ce se va şi întâmpla. Editorii speră că astfel se va închide gura istoricilor de extremă dreapta, care au început să nege rolul lui Adolf Hitler în declanşarea Holocaustului. Ei susţin că exterminarea evreilor este opera lui Heinrich Himmler, comandantul SS.
Chiar dacă putea să sfârşească pe front, Fritz Darges nu-i reproşează nimic. “Toţi am visat la un imperiu german măreţ. De asta l-am slujit şi aş face la fel şi acum”, scrie aghiotantul.
Cartea lui Darges va fi foarte importantă şi pentru istoria românilor din acea perioadă.
Timp de patru ani, el a fost prezent la toate conferinţele şi evenimentele politice importante ale conducătorului nazist. A participat şi la întâlnirile cu Ion Antonescu.

Citeşte continuarea acestui articol de Viorel Patrichi în “Gardianul”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului