joi, 15 octombrie 2009

Lucian Croitoru, desemnat de Băsescu pentru funcţia de premier. Discuţie telefonică Băsescu-Filat


Preşedintele României, Traian Băsescu, a anunţat că l-a desemnat pentru funcţia de premier pe Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.
Lucian Croitoru (foto) are 52 de ani. Este absolvent al Facultăţii de Planificare Cibernetică şi Calculatoare, din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti. Este doctor în economie şi preşedinte al Centrului Român de Politici Economice.

13 secţii de votare vor fi deschise pentru alegerile prezidențiale din România pe teritoriul Republicii Moldova
În dimineaţa acestei zile de 15 octombrie, Traian Băsescu a discutat prin telefon cu premierul Republicii Moldova, Vlad Filat.
Potrivit Serviciului de presă al Guvernului de la Chişinău, ei au discutat despre cadrul general al relaţiilor bilaterale, inclusiv despre intenţia de a deschide noi secţii consulare ale României în Republica Moldova şi despre programata semnare a Acordului privind micul trafic la frontieră.
O altă temă importantă de discuţie a vizat cele 13 secţii de votare ce urmează a fi deschise pe teritoriul Republicii Moldova pentru alegerile prezidenţiale din România, la 22 noiembrie.
Patru dintre cele 13 secţii vor fi deschise în Chişinău, iar restul - la Orhei, Nisporeni, Ungheni, Bălţi, Cahul, Giurgiuleşti, Anenii Noi, Căuşeni şi Soroca.
Până acum, cetăţenii români din Republica Moldova puteau vota doar la Chişinău, la secţiile de votare de pe lângă Ambasada şi Consulatul României.
Din cauza rândurilor mari care se formau la aceste secţii şi distanţei care trebuia parcursă până la Chişinău, numeroşi oameni nici nu reuşeau să voteze.

4 comentarii:

 1. "Patru dintre cele 13 secţii vor fi deschise în Chişinău, iar restul - la Orhei, Nisporeni, Ungheni, Bălţi, Cahul, Giurgiuleşti, Anenii Noi, Căuşeni şi Soroca."

  Secţii de votare româneşti la Orhei, Nisporeni, Ungheni, Bălţi, Cahul, Giurgiuleşti, Anenii Noi, Căuşeni şi Soroca. Cât de plăcut sună în urechi!

  Hai să dăm mâna cu mâna
  Cei cu inima română,
  Sa-nvârtim hora frăţiei
  Pe pământul României!

  Iarba rea din holde piară!
  Piară duşmanii din ţară!
  Între noi să nu mai fie
  Decât flori şi armonie!

  Moldovene, măi vecine
  Vino să te prinzi cu mine
  Şi la viaţă cu unire
  Şi la moarte cu-nfrăţire!

  Unde-i unul nu-i putere
  La nevoi şi la durere
  Unde-s doi puterea creste
  Si duşmanul nu sporeşte!

  Amândoi suntem de-o mamă
  De-o făptură si de-o samă,
  Ca doi brazi într-o tulpină
  Ca doi ochi într-o lumină.

  Amândoi avem un nume,
  Amândoi o faimă-n lume.
  Eu ţi-s frate, tu mi-eşti frate,
  În noi doi un suflet bate!

  Vin' la Prut dar cu grăbire
  Sa-l secăm dintr-o sorbire,
  Ca să treacă drumul mare
  Peste relele hotare,

  Şi să vadă sfântul soare
  Într-o zi de sărbătoare
  Hora noastră cea frăţească
  Pe câmpia românească!

  RăspundețiȘtergere
 2. „Vin' la Milcov cu grăbire, să-l secam dintr'o sorbire“ = "Vin' la Prut dar cu grăbire, Sa-l secăm dintr-o sorbire"? :)
  Cântecul este foarte cunoscut şi îndrăgit aici, îl au în repertoriu şi interpreţi de la Chişinău.

  Să vedem câţi vor reuşi să voteze de această dată, la atâtea secţii de votare şi mai aproape de casă.
  Aici, preferatul va fi Traian Băsescu. Nu-i greu de prevăzut.

  RăspundețiȘtergere
 3. Poezia originală a lui Alecsandri era o invitaţie din partea moldovenilor către munteni la unire ("Măi muntene, măi vecine ..."). Aici am operat eu cealaltă schimbare (pe lângă cea cu Prutul).

  Eu zic că spiritul lui 1859 n-ar trebui să piară. Da, nu mai e vorba de munteni şi moldoveni astăzi dar spiritul versurilor rămâne actual.

  Iar faptul că, după doar 2 schimbări minore, poezia se potriveşte perfect vremilor de azi eu zic că este cu atât mai grăitor.

  Nu sunt fan Traian Băsescu însă cu cât mai mulţi basarabeni pot avea un cuvânt de spus asupra politicii din România, cu atât mai bine.

  Preşedinţii vin şi pleacă, poporul român rămâne.

  RăspundețiȘtergere
 4. De acord, "preşedinţii vin şi pleacă, poporul român rămâne".
  Aici Băsescu are mulţi fani, pentru că a vorbit des despre Basarabia. Evident că a făcut mai puţine decât a vorbit, dar oamenilor le place că nu i-a uitat.

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului