miercuri, 7 octombrie 2009

R. Moldova ar putea primi un ajutor financiar de 100 de milioane de euro de la Comisia Europeană, pentru susţinerea Bugetului


Republica Moldova ar putea primi, în perioada următoare, un ajutor financiar de circa 100 de milioane de euro din partea Comisiei Europene (CE), pentru susţinerea bugetului, a anunţat miercuri, 7 octombrie, un reprezentant al Delegaţiei CE la Chişinău, citat de Europa Liberă în pagina electronică.
Directorul Secţiei politice şi economice a Delegaţiei Comisiei Europene, Wolfgang Behrendt, a declarat, de asemenea, că necesităţile vor fi evaluate săptămâna viitoare, în cadrul unei misiuni a Fondului Monetar Internaţional (FMI) care se va afla la Chişinău.
Behrendt a adăugat că, până la sfârşitul anului, ar putea fi demarate negocieri pentru un nou cadru, mai avansat, de colaborare cu Republica Moldova.
Acest cadru ar putea lua forma unui acord de asociere la Uniunea Europeană, dar fără specificarea unei perspective clare de aderare, a precizat acesta.
Într-un termen restrâns, ar putea să fie demarată şi negocierea unui acord de liberaizare a comerţului între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, a mai spus reprezentantul Comisiei Europene la Chişinău.
Sursa: Mediafax

Notă: Guvernarea democratică a estimat deficitul bugetar al Republicii Moldova la 8 miliarde de lei - aproape o jumătate din valoarea Bugetului aprobat de comunişti pentru 2009.
Bugetul de Stat pentru 2009 prevede venituri de 17,7 miliarde lei şi cheltuieli de 18,8 miliarde lei. Comuniştii spuneau că deficitul bugetar de 573 milioane lei va fi acoperit din bani proveniţi de pe urma privatizărilor şi asistenţă externă.
BERD acordă R. Moldova un împrumut de 100 de milioane USD pentru infrastructură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului