luni, 26 octombrie 2009

Vaccinul Ghimpu

Nu ştie nimeni când va fi ales viitorul preşedinte al Republicii Moldova şi, deocamdată, Republica Moldova rămâne a fi condusă de “românul şi unionistul” declarat Mihai Ghimpu. Spre bucuria simpatizanţilor săi şi a celor care-i împărtăşesc viziunile, pentru că aceştia se simt revanşaţi. Nu s-a mai pomenit până acum ca Republica Moldova să fie condusă de un politician de dreapta. Şi nimeni nu a prevăzut că Ghimpu va deveni cândva prima persoană în stat şi Comandant Suprem al Forţelor Armate, fie şi în virtutea interimatului.
I-am auzit pe câţiva ascultători ai “Vocii Basarabiei” amuzându-se chiar pe seama faptului că aflarea “unionistului” Ghimpu la conducerea statului le-ar sta ca un os în gât comuniştilor şi altor românofobi. Mulţi oameni presupun că tocmai pentru a pune capăt interimatului exercitat de Ghimpu deputaţii comunişti îl vor vota pe candidatul AIE la funcţia de şef al statului.
Când comuniştii au venit la guvernare în 2001, unii au spus că, „probabil, trebuia să bolim şi de această boală” pentru ca societatea să se vindece definitiv de nostalgia comunismului şi să capete imunitate.
Acum, aflarea lui Mihai Ghimpu în fruntea Parlamentului şi la interimatul funcţiei de preşedinte va fi un vaccin pentru cei contaminaţi cu fobia românismului şi a unionismului. Vor înţelege, în sfârşit, că unirea cu România nu se poate face cât ai pocni din degete sau pe ascuns şi nu vor mai crede speculaţiilor forţelor de stânga.

Notă: La 22 octombrie, Parlamentul şi-a anulat hotărârea prin care a fixat pentru 23 octombrie un prim tur al alegerilor prezidenţiale, din cauza înscrierii unui singur candidat – Marian Lupu, sprijinit de AIE. Conform unei interpretări făcute în anii trecuţi de Curtea Constituţională, la scrutin trebuie să participe minim doi candidaţi. Mihai Ghimpu a fost ales preşedinte al Parlamentului la 28 august, cu votul unanim al celor 53 de parlamentari din AIE. La 11 septembrie, cu aceleaşi voturi, Parlamentul a decis ca Ghimpu să asigure interimatul funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova.

6 comentarii:

 1. toți doreau un Țepeș, păi iată și Țepeș :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Să sperăm că va fi bine!...

  PS. Suntem cu inima aproape...Noi avem fini la Cişinău :)
  Numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 3. ce-ar fi să candideze și pentru președenția României :)

  eu l-aș vota.

  Optiunile care le avem lasă mult de dorit.

  RăspundețiȘtergere
 4. A declarat că nu are cetăţenia României: tot aştepta să se facă Unirea :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Într-un editorial din 28 octombrie, Petru Bogatu scrie că Ghimpu este "un vaccin pentru virusul inculturii şi indecenţei cu care i-a contaminat Vladimir Voronin pe comunişti".

  http://voceabasarabiei.net/index.php/stiri/politica/5311-petru-bogatuun-vaccin-tmduitor-pentru-comuniti

  Un fragment din editorialul lui Bogatu:
  "Ghimpu este într-adevăr un personaj colţos. Nu-i un politician de salon, desigur. N-are cum să pretindă titlul de campion al bunelor maniere. Poate să te întrerupă. Să te calce pe nervi. Intervenţiile sale pe o voce noduroasă şi chiar arţăgoasă, dar şi glumele maliţioase, nu au cum să fie pe gustul opoziţiei comuniste.

  Recunosc că ar trebui poate ca Mihai Ghimpu să fie mai atent şi mai reţinut. Dar cine-i fără de cusur pe scena politică de la noi? Dacă este o astfel de persoană, să arunce cu pietre în autor.

  Numai că este aici încă un aspect de discutat. Dumnezei este mare şi nu-i exclus că l-a adus pe Mihai Ghimpu în vârful piramidei nu întâmplător, ci cu un scop anume. Liderul liberal ar putea să fie pedeapsa morală pe care au meritat-o comuniştii şi fostul preşedinte Vladimir Voronin de-a lungul celor opt ani de guvernare."

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului