duminică, 22 noiembrie 2009

Agerpres: “Prezenţă la vot record în R. Moldova”

3.700 de români din R.Moldova au votat până la ora 15.00.
Informaţii actualizate despre mersul votării în Republica Moldova găsiţi aici: Jurnal.md
“Legea proastă privează mii de români basarabeni de dreptul la vot”, scrie Alex Cozer pe blogul său. Pentru a vota mai repede, Alex s-a deplasat de la Chişinău la Orhei. La Chişinău ar fi trebuit să stea la rând câteva ore.

Până la ora 13.00, în Republica Moldova şi-au exprimat opţiunile pentru prezidenţiale 2.580 de alegători, cu peste 280 de votanţi mai mult decât totalul celor care au votat la alegerile parlamentare din noiembrie 2008.
Cei mai mulţi, circa 1.350 de persoane au votat la cele patru secţii deschise la Chişinău, iar recordul îl deţine secţia de pe teritoriul Ambasadei României, unde au votat 430 de persoane. În faţa secţiilor de votare de la Chişinău s-au format cozi de câteva sute de persoane.
La Bălţi au votat 240 de alegători, până la ora 13.00, iar cei mai puţini - 41 au votat la Girgiuleşti.
Potrivit funcţionarilor de la Ambasada României, procesul electoral se desfăşoară fără incidente.
Prezenţa la urne în Republica Moldova până la ora 13.00 a depăşit prezenţa totală înregistrată la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008, când au votat 2.300 de persoane, sau pe cea de la europarlamentare, când au participat ceva mai mult de 1.400 de alegători. Aceasta se explică atât prin faptul că pentru prima dată, România a deschis secţii de votare şi în alte localităţi decât la Chişinău, dar şi prin interesul sporit faţă de alegerile prezidenţiale.
(Chişinău, 22 nov - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu)


Ambasada României de la Chişinău ar putea solicita prelungirea timpului de vot

Ambasada României de la Chişinău ar putea solicita prelungirea timpului de vot în Republica Moldova dupa orele 21.00, a declarat, pentru Agerpres, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei, Alexandru Mureşan. O astfel de solicitare ar putea fi dictată de faptul că la Chişinău se înregistreaza un numar mare de cetăţeni români care vor să voteze, în faţa secţiilor de votare formându-se cozi de câteva sute de persoane.
Până la ora 13.00, în Republica Moldova şi-au exprimat opţiunile pentru prezidenţiale 2.580 de alegători, cu peste 280 de votanţi mai mult decât totalul celor care au votat la alegerile parlamentare din noiembrie 2008. Cei mai mulţi, circa 1.350 de persoane, au votat la cele patru secţii deschise la Chişinău, iar recordul îl deţine secţia de pe teritoriul Ambasadei României, unde au votat 430 de persoane.
Sursa: Ziua

2 comentarii:

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului