miercuri, 11 noiembrie 2009

Atât de “centrişti”, încât sunt compatibili cu toate partidele! Membri din partidul ex-premierului Tarlev aderă la partidul premierului Filat

Fost-au timpuri... Voronin, Lupu şi Tarlev, prinşi într-o horă moldovenească.

Dezamăgiţi de conflictele interne şi de faptul că formaţiunea lor nu a acces în Parlament, membri ai peste 20 de organizaţii teritoriale ale Uniunii Centriste din Moldova (UCM), condusă de Vasile Tarlev, sunt gata să adere la Partidul Liberal Democrat (PLDM), condus de Vlad Filat.
Câţiva lideri ai organizaţiilor teritoriale şi vicepreşedintele UCM Ion Prisăcaru au anunţat această decizie într-o conferinţă de presă. Deocamdată, Vasile Tarlev a evitat să spună dacă va adera şi el la PLDM.
Anterior, 11 organizaţii teritoriale ale UCM solidare cu Mihai Petrache, fondatorul partidului, au aderat la Partidul Democrat, condus de Marian Lupu.
La alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, UCM l-a avut în capul listei electorale pe Vasile Tarlev, urmat de Mihai Petrache, ex-preşedintele formaţiunii. Petrache cedase din proprie iniţiativă conducerea partidului, în speranţa că ex-premierul Tarlev, care a fost timp de 7 ani prim-ministru în guvernul comuniştilor, va spori popularitatea UCM. Dar creşterea nu a fost suficientă pentru intrarea partidului în Parlament. Pe acest fundal, Petrache l-a acţionat în judecată pe Tarlev, învinuindu-l că a prejudiciat imaginea partidului prin unele declaraţii şi pretinzându-i despăgubiri de 10 milioane de lei. Procesul nu s-a încheiat.
La alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009, Vasile Tarlev şi alţi fruntaşi ai UCM au candidat pe o listă comună cu Partidul Social-Democrat, în timp ce Mihai Petrache i-a îndemnat pe alegători să-şi dea voturile pentru Partidul Democrat.
Săptămâna trecută, preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu (liderul Partidului Liberal), şi-a anunţat intenţia de a-l numi pe Mihai Petrache în funcţia de şef al Aparatului Parlamentului, apreciind calităţile profesionale ale acestuia. Mihai Petrache este jurist de profesie şi a fost consilierul juridic al ex-preşedintelui R. Moldova Petru Lucinschi.

Un comentariu:

  1. În "O scrisoare pierdută" a lui I.L. Caragiale, există o vorbă memorabilă a lui Agamiţă Dandanache: "că eu, neicusorule, ca rumânul imparţial, cu toate partidele ..." (am citat din memorie, deci inexact, dar ideea e aceeaşi).

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului