miercuri, 18 noiembrie 2009

Banc cu Vlad Filat şi Traian Băsescu

Vinerea trecută, la 13 noiembrie, preşedintele Traian Băsescu l-a întâmpinat la Palatul Cotroceni pe premierul Vlad Filat vorbind în limba engleză, pentru a arăta că este la curent cu declaraţia acestuia despre limba română din cadrul summit-ului ICE. „Fiindcă ne aflăm aici, la Bucureşti, permiteţi-mi să vorbesc în limba mea maternă, româna”, a declarat Filat. Observaţi din poză că Băsescu are cravată verde, în culoarea partidului lui Filat.
Cineva
a postat pe acest blog următorul comentariu:

N spunea...

:) Pentru această întâlnire a apărut un fel de banc care în nici 24 de ore a fost transmis pe mess la foarte multe persoane şi care e cam aşa:
Băsescu îl întreabă pe Filat: “Şi în ce limbă vorbiţi Dvstră, dle Prim-ministru?”
Filat: “În română.”
Băsescu, de parcă n-ar fi auzit: “În ce limbă vorbiţi?”
Filat: "În română!”
Băsescu din nou: "În ce limbă vorbiţi?!"
Filat, scos din sărite: "Dle Preşedinte, da' nu înţelegeţi că în română?! Nu auziţi?"
La care Băsescu: "Ba da, aud, dar nu m-aş mai sătura să tot ascult acest răspuns".
:))

Ce mă bucur că tinerii şi apoi politicienii din Moldova au fost atât de curajoşi, şi puternici, şi perseverenţi şi au schimbat ceva ce părea fără nicio şansă :) Felicitări tuturor!!! Păcat că nu am avut acest curaj cu toţii şi mai intens de-a lungul istoriei, dar poate începem să recuperăm cumva. :)

Foto: Presidency.ro


“Filat a traversat strada la culoarea verde şi a mers printre oameni…”

"La pachet" cu bancul, merge şi o relatare text+video de pe Ştirea Zilei cu titlul:

“Fără frică de frig şi de gripă, premierul merge PE JOS la evenimente!”

Este vorba de o distanţă de câteva sute de metri – de la Casa Guvernului până la Sala cu Orgă. Adevărat, însă, că foştii guvernanţi se deplasau şi pe asemenea distanţe cu maşina.
Iată ştirea despre această ispravă: “Premierul Vlad Filat a parcurs astăzi (17 noiembrie) drumul de la Guvern până la Sala cu Orgă şi înapoi pe jos. Acolo a avut loc ceremonia de premiere a tinerilor. Mergând şi noi spre Sala cu Orgă, l-am surprins pe premier venind pe jos.
Însoţit de paza de corp şi de consilieri, Vlad Filat a aşteptat să se conecteze culoarea verde la semafor, a traversat strada Puşkin şi a mers, printre oameni, spre Sala cu Orgă. Nimeni nu a fost ferit din drum de către bodyguarzi.
La întoarcere, un băieţel cu ghiozdanul în spate i-a spus “Bună ziua!” lui Vlad Filat, trecând pe alături cu dezinvoltură, în timp ce oamenii priveau curioşi din troleibuze.
Solicitat de Ştirea Zilei, premierul a precizat că a preferat să meargă pe jos şi nu cu maşina pentru că Sala cu Orgă este aproape de Guvern. Vlad Filat a spus, de asemenea, că nu se teme nici de frig şi nici de gripa pandemică care bântuie în Moldova. “Fac gimnastică şi nu mi-e frică”, a spus premierul, zâmbind.”

Şi un lucru serios: la Sala cu Orgă, în cadrul festivităţii de decernare a Premiului Tineretului în domeniul Literaturii şi Artelor, premierul Filat i-a înmânat familiei lui Valeriu Boboc, un tânăr de 23 de ani bătut pănă la moarte de poliţişti în seara zilei de
7 aprilie, cheile unui apartament cu două camere. Banii pentru procurarea apartamentului au fost alocaţi din fondul special pentru ajutorarea victimelor din 7 aprilie, creat de Partidul Liberal Democrat din Moldova în timpul campaniei electorale. Amănunte de la eveniment - aici.
Între timp, în dimineaţa zilei de 16 noiembrie, obosit de atâta efort, ex-preşedintele, deputatul şi liderul comuniştilor Vladimir Voronin a zburat cu un avion privat la Karlovy Vary, celebra staţiune balneară din Cehia, împreună cu soţia. Se va odihni acolo 10 zile. Fără să-i pese că lipseşte de la şedinţele plenare ale Parlamentului.


P.S.: Această postare a fost preluată de Unimedia, dar... numai fragmentul de până la poză, nu şi partea cu ştirea anecdotică despre Filat care a mers „PE JOS” (sublinierea îi aparţine Agenţiei Ştirea Zilei).

Un comentariu:

  1. Daca tot v-a placut acest banc, sa va zic de ce trebuie sa avem incredere in noi si sa nu ne complexeze faptul ca suntem codasii Europei, pentru ca avem gene bune si suntem printre cei mai tari! ;)

    "Americanii incercau de decenii sa ajunga pe Marte. Dupa o multime de sateliti si programe de recunoastere efectuate, reusesc sa aterizeze pe suprafata planetei rosii. Doi cosmonauti americani, fericiti si entuziasmati, coboara din naveta spatiala si pornesc greoi, in echipamentul special, sa exploreze suprafata cu steagul SUA in mana. La un moment dat, vad o culme care li se pare potrivita pentru falnicul lor steag si se indreapta intr-acolo. Ajunsi cu mare greu, se uita, tragandu-si sufletul, pe cealalta parte a de colina si ce sa vada?! O adunatura imensa de moldoveni care cultivau si strangeau plictisiti cartofi si rosii" :))

    Noi putem orice, asa ca unirea este ca si facuta! ;)

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului