joi, 19 noiembrie 2009

Băsescu îi cheamă la vot pe românii din R. Moldova“Vă aştept pe 22 noiembrie 2009 în cele 13 secţii de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a vă exprima dreptul de vot. Vă aştept să vă spuneţi cuvântul şi să optaţi pentru reformarea României şi pentru reîntâlnirea noastră cât mai curând în cadrul Uniunii Europene”, este îndemnul adresat de preşedintele Traian Băsescu şi candidat pentru un al doilea mandat românilor din Republica Moldova, într-o scrisoare în care enumeră toate acţiunile sale de susţinere a Chişinăului.
“Anul acesta a fost unul plin de încercări pentru Republica Moldova. Un an în care aţi dat dovadă de mult curaj şi aţi luptat pentru a apăra ceea ce avem mai scump – libertatea. Doresc să vă asigur, cu acest prilej, că atât anul acesta, dar şi pe parcursul întregului mandat de preşedinte al României, nu am încetat nici o clipă să susţin că locul Republicii Moldova este în cadrul unei Europe Unite şi prospere”, îşi începe mesajul adresat românilor din Republica Moldova şeful statului.
El aminteşte că a încercat, din prima zi a mandatului său, să întărească relaţiile bilaterale şi în acest sens, prima vizită în calitate de şef al statului român a făcut-o la Chişinău, “pentru că suntem acelaşi popor!”. Preşedintele Băsescu arată că a susţinut aderarea Moldovei la UE în toate vizitele sale la Bruxelles, Washington şi Moscova şi că a solucitat autorităţilor române competente, parlamentului şi Guvernului, să înlesnească procedurile de redobândire a cetăţeniei române, “un drept ce vă aparţine”.
“Am mărit cu 1000 de locuri numărul burselor acordate tinerilor basarabeni în instituţiile de învăţământ din România. Am insistat ca toţi elevii şi studenţii români aflaţi la studii în ţară să primească, imediat, cetăţenia română, pentru a se putea bucura de toate drepturile pe care le au astăzi cetăţenii europeni. Am admirat cum tinerii basrabeni s-au opus regimului totalitar pentru a apăra democraţia! Pentru ei m-am adresat în plenul Parlamentului României şi am făcut apel către toţi românii să fie solidari cu cetăţenii Republicii Moldova”, mai arată preşedintele român.
În încheierea mesajului adresat românilor de peste Prut, Traian Băsescu îşi ia angajamentul de “a lupta pentru idealurile românilor, orinde s-ar afla”. “Pentru că am convingerea că România există prin aceşti români, prin toţi, iar atâta timp cât limba română, identitatea şi conştiinţa naţională ne va uni, ţelul meu va fi acela de a-l promova şi proteja!”, spune Băsescu.
Sursa: HotNews.ro
Adresele celor 13 secţii de votare care vor fi deschise la 22 noiembrie în Republica Moldova

La 22 noiembrie 2009 vor avea loc scrutinul pentru alegerea Preşedintelui României şi referendumul naţional. Cetăţenii românii vor putea participa la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie chiar dacă nu vor fi acasă – pot vota oriunde se vor afla.
Cei care se vor prezenta la vot, la solicitare, vor primi şi un al doilea formular, pentru referendum. Acesta va conţine 2 întrebări – una dacă susţin transformarea parlamentului român din bicameral în unicameral şi dacă sunt pentru reducerea numărului de deputaţi până la 300 de membri.

De pe Băsescu.ro:

În 2007 când “majoritatea” a vrut să mă dea jos, românii au venit la vot şi vocea lor s-a facut auzită.
Acum, parlamentarii au format “o nouă majoritate” împotriva mea pentru că eu vreau un Parlament mai bun, cu mai puţini parlamentari, care să lucreze pentru oameni.
Ei se simt ameninţati de Referendum şi s-au unit într-o majoritate pentru a-şi apăra interesele împotriva interesului ţării.
Însă, ca Preşedinte al României, prima majoritate de care ţin cont a fost şi va fi poporul român.
Eu am fost ales de voi şi nu vă voi trăda niciodată. Voi sunteţi adevărata majoritate!

Bicameralul înseamnă efort dublu continuu.
Cele două camere ale Parlamentului fac, practic, acelaşi lucru. Astfel, avem efort dublu continuu: Dublu la discuţii şi atribuţii. Dublu la timp. Dublu la angajaţi: personal administrativ, experţi parlamentari etc.
O singură cameră în Parlament e suficientă.
Pentru că Parlamentul ar fi mai eficient şi procesul legislativ nu s-ar mai repeta în gol. Astfel, Parlamentul chiar ar putea colabora cu Guvernul şi împreună ar face schimbările legislative din Romania mai rapid.
In timp ce Parlamentul României are 471 parlamentari, Parlamentul European are 736 parlamentari ce reprezintă aproape 500 milioane de locuitori.
Cât ne costă?
Cheltuielile medii pentru un parlamentar sunt de 7.000 euro/lună, la care se adaugă cheltuielile administrative, ale Parlamentului şi ale altor instituţii.
Mai puţini parlamentari, mai puţină cheltuială
Cheltuielile de funcţionare ale Parlamentului se reduc cu peste 1 milion euro pe lună, fără a lua în considerare cheltuielile conexe.
Poster de pe Basescu.ro. Faceţi click pentru a mări imaginea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului