miercuri, 11 noiembrie 2009

Băsescu: Lumea internetului e mai puţin dependentă de interese economice şi politice

Prezent la “World Blogging Forum”, la 10 noiembrie, preşedintele Traian Băsescu a radiografiat blogosfera politică românească: “Aici găsim o calitate a analizei politice mult mai bună decât în presa scrisă, în presa audio sau în televiziuni. Aceasta pentru că cel puţin deocamdată lumea internetului a rămas mai puţin dependentă de interese economice sau de interese politice.
În România putem găsi foarte mulţi ziarişti care s-au refugiat din presa scrisă în comunicarea pe Internet, fiindu-le mai scumpă libertatea decât preţul pe care-l aveau lucrând la ziare, care nu mai făceau deja o politică a publicului, ci făceau o politică a patronului”.
“Marile trusturi de presă din România sunt trusturi de presă care au fost create de oameni de afaceri din cu totul alte domenii decât presă şi trusturile de presă au început de mult deja să fie utilizate ca instrumente de influenţă a deciziei politice sau ca instrumente de obţinere a unor favoruri economice”, a mai afirmat preşedintele
Traian Băsescu este de părere că şi internetul, nu în totalitatea lui, ce-i drept, a început să intre în “jocurile marilor trusturi de presă”, semnalând informaţii lansate pe net, preluate de presa scrisă şi propulsate ulterior “la vârf de dezbatere” în diverse emisiuni de televiziune.
Preşedintele a adus în discuţie şi responsabilitatea, ca ingredient al libertăţii de exprimare: “Este esenţial ca un utilizator de internet să aibă şi responsabilitatea informaţiei pe care o pune în circulaţie. Sunt un utilizator civilizat de internet şi adesea mă deranjează violenţa pe internet. Se observă deja un început de lipsă de responsabilitate”.
Sursa: Basescu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului