miercuri, 4 noiembrie 2009

Călătoria Republicii Moldova spre UE

Supărat pe Alianţa pentru Integrarea Europeană, deputatul comunist Grigore Petrenco i-a mai găsit un cusur: „AIE înţelege integrarea europeană ca un proces de integrare în România!”.
Evident, „integrarea în România” ar fi cea mai uşoară cale, pentru că am intra automat şi în Uniunea Europeană, şi în NATO, dar neamul basarabean şi elitele sale politice, spre deosebire de poporul german, nu se tem de greutăţi şi căile ocolitoare nu-i sperie.
Maeştrii Orientului spuneau că „scopul unei călătorii nu este destinaţia, ci să te bucuri de călătorie”. Basarabenii o iau ad litteram şi nu-i sperie nici lipsa bucuriei.
R. Moldova îşi redresează relaţia cu România şi, totodată, nu a compromis relaţia cu Rusia. Poate că anume capacitatea AIE de a asigura acest echilibru îi supără pe comunişti. Lor nu le-a reuşit.

3 comentarii:

 1. Domnul Petrenco are mare dreptate: integrarea în România este cel mai mare blestem ce s-ar putea abate pe capul bieţilor moldoveni!

  Întrebarea se pune dacă o eventuală integrare în Rusia i-ar displace domnului deputat la fel de mult.

  RăspundețiȘtergere
 2. Eleonora:Essas relações em que o país tem de fazer acordos com União Europeia e ao mesmo tempo não "brigar " com os russos não é nada facil .Deve haver um meio de fazer isso ,mas depende de muitas negociações .
  Abraços

  RăspundețiȘtergere
 3. Dragi Moldoveni de peste prut!!!Votati Basescu!!!el este care se gandeste la voi!!! nu Geoana sau Crin Antonescu!!!iei va vinde dar Basescu va sprijina!!!Geoane este ramasita de comunist!!!Antonescu la fel dar basescu are grija de voi!!!Iliescu a varsat sangele roman a vandut moldova si romania!!!aveti grija sa nu va pacaliti iar!!!ati scapat de comunisti asa ca nu mai votati cu comunistii!!!ca veti suferi,nu vreti sa mai suferiti?Votati Basescu!!!

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului