sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Face parte Republica Moldova din ”planul secret” al UE? Aceasta-i întrebarea...


Unele medii de informare au scris că primul preşedinte al Uniunii Europene, premierul belgian Herman Van Rompuy (foto), este un „iluminat”, membru al Clubului Bilderberg, în timp ce altele s-au rezumat la a spune că acesta a participat la o reuniune a Clubului, cu 5 zile înainte de a fi ales în înalta funcţie.
Oricare ar fi adevărul, informaţia a ieşit la suprafaţă spre satisfacţia adepţilor teoriei conspiraţioniste, a celor care susţin şi încearcă să demonstreze că lumea este condusă „din umbră” de către francmasoni.
Dar nu faptul că Bilderberg este „elita noii ordini mondiale” i-a scandalizat pe liderii europeni, ci faptul că Van Rompuy este favorabil unor taxe ecologice şi pe tranzacţii financiare.
Şi, din nou, oricare ar fi adevărul, Uniunea Europeană se va dezvolta conform planului, indiferent de persoana instalată „la vârf”. Mult mai important este ce valori include respectivul plan. În rest, cu toţii ne dorim ca Europă să fie puternică şi prosperă.
“Deutsche Welle” amintea într-un comentariu că, după aderarea României şi Bulgariei la Uniunea Europeană, în 2007, rezerva faţă de continuarea procesului de extindere a luat amploare. Majoritatea liderilor politici europeni declarau că nici nu putea fi vorba de continuarea extinderii UE până la intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona. Documentul va intra în vigoare la 1 decembrie 2009.
Are Republica Moldova şanse reale să devină membru UE în următorii câţiva ani? Cu mai mulţi ani în urmă, oficialii europeni spuneau deschis că R. Moldova trebuie să prindă “ultimul vagon” spre UE şi să adere odată cu România. Republicii Moldova nu i-a păsat de tren. Deocamdată, să fim realişti şi să ne concentrăm pe valorificarea şanselor oferite de parteneriatul cu UE. Acest parteneriat ne solicită la ora actuală să ne compatibilizăm cu statele UE, să ne apropiem de nivelul lor de dezvoltare. Pentru moment,
"aderarea R. Moldova la UE" este o sintagmă populistă - nu ne-a invitat şi nu ne promite nimeni aderarea.
Din arhiva blogului: Călătoria Republicii Moldova spre UE (Integrare europeană sau "integrare în România"?)


“Franţa şi Germania au insistat asupra desemnării lui Herman Van Rompuy în funcţia de preşedinte al UE, întrucât acesta nu are un interes naţional de apărat şi nici nu este foarte cunoscut pe plan internaţional, putând astfel să îşi impună eficient agenda prin intermediul lui. Uniunea Europeană, ca un proiect supranaţional ce beneficiază de o reprezentare la nivel mondial, poate exista numai ca o entitate dominată de un consens franco-german, care este dificil de obţinut şi subtil atunci când există”, comentează Agenţia “Stratfor”, preluată de “Mediafax”.
Presa mai scrie că Van Rompuy doreşte un imn „naţional” al Uniunii Europene, dar şi renunţarea la unele simboluri naţionale, precum stemele de pe euro, cele de pe plăcuţele de înmatriculare şi din cărţile de identitate sau paşapoarte.
Uniunea Europeană a schiţat, în secret, planul pentru a deveni o putere de vârf la nivel global, scria cu puţin timp în urmă “The Telegraph”, cu referire la “documente cu circulaţie restrânsă”. Odată pus în aplicare acest plan, UE va putea să semneze tratate şi acorduri internaţionale de politică externă, apărare sau de altă natură, în numele celor 27 de ţări membre.
Liderii europeni, reuniţi la Bruxelles, l-au desemnat pe Herman Van Rompuy preşedinte al Uniunii Europene în seara zilei de 19 noiembrie.
Până la adoptarea Tratatului de la Lisabona, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene se schimba de două ori pe an, fiind asigurată, prin rotaţie, de câte un stat membru.
Preşedintele ceh, euroscepticul Vaclav Klaus, a declarat că “Republica Cehă încetează să mai fie un stat suveran” în momentul intrării în vigoare a Tratatului de la Lisabona. Klaus a semnat Tratatul la 3 noiembrie, el fiind ultimul lider european care a ratificat documentul, după mai multe săptămâni de blocaj.
Ratificarea Tratatului de la Lisabona a fost finalizată de către toate cele 27 de state membre UE la 13 noiembrie 2009, prin depunerea instrumentului de ratificare de către Republica Cehă.
Tratatul va intra în vigoare la 1 decembrie 2009.
România este unul dintre primele state membre care au ratificat Tratatul, Parlamentul României finalizând procedura de ratificare la 4 februarie 2008, relevă MAE român. (la acest link găsiţi amănunte)
Tratatul de la Lisabona înlocuieşte proiectul Constituţiei europene, abandonat în 2005.
Înfiinţarea unui post de preşedinte, a unui post de înalt reprezentant pentru politica externă, consolidarea competenţelor Parlamentului European şi eficientizarea procesului decizional sunt principalele schimbări prevăzute de Tratat.
Tot în seara zilei de 19 noiembrie, Catherine Ashton (Marea Britanie) a fost aleasă Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe (şef al diplomaţiei UE).
Anterior, surse de la Bruxelles şi Bucureşti au afirmat că Adrian Severin, un europarlamentar român de centru-stânga, se pregăteşte să candideze pentru acest post.
"Sigur că noi l-am preferat pe Adrian Severin Înalt Reprezentant şi a fost o muncă, dar în momentul în care prim-miniştrii socialişti au ajuns la un consens privind numele pe care îl propun Consiliului, lucrurile nu mai puteau fi întoarse. Dar de încercat, am încercat", a declarat preşedintele României, Traian Băsescu, citat de Mediafax.
(preluat de Unimedia)

11 comentarii:

 1. Rep. Moldova nu are cum să adere în următorii ani.

  Negocierile nici n-au început, numai adoptarea aquisului ia ani de zile, sunt piedici legate de dosarul transnistrean, etc.

  Oricât de puţin ne place, statele din Balcanii de Vest sunt mai avansate pe calea aderării - şi nici în cazul lor aderarea nu este "iminentă".

  RăspundețiȘtergere
 2. Articolul ma trimite in timp la un alt moment de rascruce din istoria romanilor: unirea din 1859. Atunci, ca si azi, Europa ne stabilise norme, modalitati pe care ar fi trebuit sa le urmam. Romanul a zis ca ei si a facut ca el.
  Doamna Lisnic, citeam intr-o sursa provenind din R. Moldova, ca azi romanii constituie 80% din populatie; pai daca toti si-ar lua dubla cetatenie, integrarea ar fi de facto, inainte sa fie de jure.
  Doar un gand...

  RăspundețiȘtergere
 3. Cat de naiva este lumea, daca vreti mai multe dovezi le puteti gasi la http://saccsiv.wordpress.com/2009/11/21/video-presedintele-ue-herman-van-rompuy-este-oficial-marioneta-grupului-bilderberg-si-a-declarat-ca-s-a-mai-facut-un-pas-spre-guvernul-mondial-daca-nici-acum-nu-va-treziti-aproape-ca-va-meritati/

  RăspundețiȘtergere
 4. Marius Filip, şi eu cred că sunt puţine şanse. Vor sta un timp cu 27 de membri.
  Nu-mi place ca oamenilor care doresc Unirea cu România să li se spună că idealul lor nu este posibil, dar că „ne vom întâlni în UE”. Dar când? Şi cine ştie ce este posibil mai repede? De ce să fim atât de categorici?

  RăspundețiȘtergere
 5. Adar M., frumos aţi comentat Mica Unire: „Românul a zis ca ei şi a făcut ca el”. Şi Marea Unire părea imposibilă, iar oamenii din Sfatul Ţării care o promovau riscau şi ei.
  Ştiţi că vreme de mai mulţi ani acordarea cetăţeniei a fost blocată. Oamenii au depus sute de mii de cereri, dar nu au mai ajuns să fie invitaţi să depună dosarul. Să vedem cum va merge cu noua lege, cea care vorbeşte despre acordarea cetăţeniei în termen de 5 luni.

  Mulţi mai cred că avem foarte mulţi ruşi în RM. Nu-i aşa - sunt sub 6%, concentraţi în spaţiul urban.
  Conform recensământului din 2004, minorităţile naţionale din RM reprezintă 23,9% din populaţie - 8,4% ucraineni; 5,8% ruşi; 4,4% găgăuzi, 1,9% bulgari.
  Populaţia etnicilor ruşi este de 366.461, din care o treime sunt imigranţi recenţi, veniţi după 1945.

  Îmi exprim admiraţia pentru bulgarii şi polonezii din R. Moldova: cât de bine cunosc ei româna!
  Iată că ei au avut capacitatea de a o învăţa. Un profesor în etate, bulgar din Chişinău, “unionist”, povestea într-o emisiune radio în direct că părinţii lui i-au spus cam aşa: “Vei trăi printre ei, vorbeşte ca ei şi fii cu ei”.

  Ştiţi că vreme de mai mulţi ani acordarea cetăţeniei a fost blocată. Oamenii au depus sute de mii de cereri, dar nu au mai ajuns să fie invitaţi să depună dosarul. Să vedem cum va merge cu noua lege, cea care vorbeşte despre acordarea cetăţeniei în termen de 5 luni.

  Viorel Patrichi scria recent în “Gardianul”: “Că unirea nu ar fi actuală… Să fim serioşi, dar cât de actuală era în martie 1918, când statul român aproape că dispăruse?” şi “Nici Vlad Filat, nici Traian Băsescu, nici Lenin sau Stalin, nici Jose Manuel Durao Barroso nu pot hotărî în locul naţiunii române. Mai devreme sau mai târziu, românii se vor uni. La fel ca în cazul poporului german, acest proces este inevitabil, este scris în codul nostru genetic, dincolo de interesele de moment ale politicienilor”.
  (Am citat de aici: http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=146072&catid=3&p=de-frica-lui-medvedev-vlad-filat-spune-ca-unirea-cu-romania-este-imposibila.html)

  RăspundețiȘtergere
 6. Veaceslav, sintagma „noua ordine mondială” a răsunat în discursurile lui Obama, Merkel şi chiar din gura lui Papa. Reiese că nimeni nu se mai ascunde, dar unii oameni tot nu cred că asta se construieşte.
  Părerea mea este că niciun grup de oameni nu poate fi atotputernic. Să se numească şi „noua ordine mondială” următoarea etapă din istorie, dacă aşa le place. Contează ce valori va avea viitorul şi cum se vor simţi oamenii în acea societate .
  Dar asta depinde de fiecare individ conştient în parte.

  RăspundețiȘtergere
 7. Repostez aici un comentariu de azi la acest articol: http://eleonora-lisnic.blogspot.com/2009/11/dorin-chirtoaca-respinge-unirea.html

  Solovastru spunea...
  In contextul social , politic dar mai ales economic actual chiar pare ca cea ma rapida si sigura cale de reintregire ar fi unirea teritoriala si nu aderarea Moldovei la UE care pare foarte greu de realizat in urmatorii ani . Eu inca sper ca acest context international actual( aparent inghetat) sa se schimbe rapid , astept un eveniment sau un sir de evenimente care sa declanseze anumite schimbari care sa antreneze eventual fie o estindere accelerata a uniunii fie niste schimbari teritoriale in zona. Dar acest lucru pare destul de improbabil acum. Din pacate voronin a reusit prin cei 8 ani ai sai sa tina in loc republica Moldova dar in general pe noi românii ne-a tinut in loc ca natiune din pacate. S-au pierdut niste perioade foarte importante maim ales intre 2003 si 2008 cind România era in dezvoltare economica foarte accelerata si se apropia si de uniune si NATO ( la care dealtfel a si aderat) .Se bate prea mult moneda pe momentul 1991 cred eu , acel moment n-a fost la fel de favorabil cum au fost altele in ultimi ani cind Voronin a tinut Moldova si pe concetatenii sai in interiorul lagarului ex-sovietic.Asa ca in acest moment aderarea moldvei la UE parind destul de indepartata lucrurile sint foarte complicate.La fel si Transnistria este una din cheile problemei . Insa trebuie luat in consideratie ca anumite procedee folosite in trecut de state , cum ar fi schimbul de teritorii si mai ales schimbul de populatii sint foarte greu de realizat acum si nu constitue o practica acceptata la nivel international.De fapt eu nu cunosc nici un caz concret realizat recent la nivel international.Situatia etnicilor români din Transnistria s-ar putea rezolva (intr-o oarecare măsura) printr-un schimb de populatii daca am fi fost cu cateva zeci de ani in urma. Amintesc procedeul folosit dupa razboiul balcanic(1913) de catre România respectiv aducerea aromânilor din Grecia si Albania in Cadrilater . Urmat in 1940 schimbul de populatii intre România si Bulgaria dupa cedarea Cadrilaterului.Insa acele timpuri sint destul de indepartate si astfel de intelegeri inter-statale sint greu de realizat. De fapt intre ce sate s-ar putea realiza?

  22 noiembrie 2009 15:49

  Profilul lui Solovastru: http://www.blogger.com/profile/08983883549705845623

  RăspundețiȘtergere
 8. @Eleonora Lisnic,
  ar fi bine ca toti sa cunoasca ca noua ordine mondiala duce la cea mai mare dictatura din istoria omenirii cu instalarea unui singur conducator de catre sionisti, mult asteptatul "mesia" care va fi antihristul insusi.
  mai multe detalii se pot gasi pe situl pe care l-am postat in articolul anterior.
  Mult succes si Doamne ajuta!

  RăspundețiȘtergere
 9. Veaceslav, am citit pe această temă. Apocalipsa, proorocia din Biblie, oricum se va împlini. Cu mai mulţi ani în urmă, un preot mi-a explicat că maximum ce putem este să amânăm momentul, dar Armaghedonul oricum va veni. Nu-i nimic. Trebuie să se întâmple şi asta, după care ne va fi îndeplinită cererea din rugăciunea Tatăl Nostru: "Vie Împărăţia Ta". Şi lumea va fi reînnoită, oamenii vor fi veşnici, indestructibili, fără cusur şi de 30 de ani. :) Cine să ştie când se va sfârşi această lume... Nici proorocii, nici îngerii nu ştiu.
  Să fim treji, dar fără teamă. Frica şi panica slăbesc sufletul.
  Oamenii lui Dumnezeu sunt cu adevărat nemuritori :) Să sperăm că facem parte din această categorie.

  Zilele trecute, l-am auzit pe un preot ortodox spunând că trebuie să ne rugăm ca Împărăţia lui Dumnezeu să vină cât mai repede pe Pământ. Atunci m-am gândit că această dorinţă şi teama unor creştini de sfârşitul lumii se bat cap în cap.
  Fiecare om să se îngrijească de sine însuşi, pentru că salvarea va fi individuală. De întreaga lume are grijă Dumnezeu. În plus, sfinţii spun cam aşa: "Mântuieşte-te tu şi sute de oameni se vor mântui în jurul tău". Vor urma exemplul bun, adică, fără să-i batem la cap şi să le ţinem morală. Uneori, oamenii sunt răutăcioşi din necunoaştere. Trebuie să avem răbdare cu ei.

  Va fi greu în timpurile de pe urmă, dar ni s-a spus că cei care merită salvaţi vor fi ajutaţi. :)
  Să îndrăznim să ne perfecţionăm şi să avem nădejdea că merităm viaţa veşnică.

  RăspundețiȘtergere
 10. Am vazut articolul publicat aici: http://www.prisa.md/rom/comments_eu_221109

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului