luni, 2 noiembrie 2009

TVR: Harta ultimelor îmbolnăviri de gripă în România. Măsuri care se impun de astăzi, 2 noiembrie

La nivel naţional, din luna mai, adică atunci când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1, şi până în prezent, au fost înregistrate 555 de îmbolnăviri.
Până în prezent, în România nu s­a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă.
Din cele 555 de cazuri de îmbolnăviri înregistrate, 174 de bolnavi sunt, în acest moment, în terapie, restul fiind vindecaţi, informează Ministerul Sănătăţii.

Cele 174 de cazuri de îmbolnăviri sunt repartizate astfel:
Creşterea numărului de cazuri confirmate în această perioadă este cauzată de pătrunderea și răspândirea virusului AH1N1 pandemic în colectivităţile de copii şi tineri în judeţele Iaşi, Dolj, Prahova şi din municipiul Bucureşti.

Comitetul de coordonare pentru gripă a decis, astăzi, următoarele măsuri suplimentare:

- toate unităţile spitaliceşti vor intra în carantină, ceea ce înseamnă că vor fi limitate vizitele la bolnavi şi va fi restricţionat numărul aparţinătorilor ce vor avea acces în spital

- În unităţile de primiri urgenţe vor fi organizate fluxuri separate pentru triajul bolnavilor cu gripă

- ministerul Sănătăţii va elabora un ordin de ministru prin care toţi medicii de familie vor fi mobilizaţi la acţiunea de vaccinare cu virusul pandemic

- începând din această săptămână, vor fi distribuite medicamente antivirale către spitalele de boli infecţioase judeţene, pentru acţionarea în caz de urgenţă

- Din bugetul ministerului va fi repartizată, în următoarea săptămână, suma de 27 000 000 lei către spitalele din zonele afectate şi către direcţiile de sănătate publică pentru achiziţionarea materialelor de protecţie (măşti), dezinfectanţi, benzină pentru transportul probelor etc.

România are un stoc suficient pentru situaţia actuală, de aproximativ 400 000 de doze de medicamente antivirale, pentru tratament de specialitate. Mai sunt în procedură de achiziţie încă 1.375.000 de doze.
Reţeaua de supraveghere şi control este în continuare în alertă maximă pentru depistarea noilor cazuri, iar spitalele de boli infecţioase sunt pregătite să primească pacienţi.
Vaccinarea antigripală cu vaccinul pandemic va începe la sfârşitul lunii noiembrie a acestui an, data estimată fiind 26 noiembrie.
Campania de vaccinare va fi realizată cu vaccinul ANTIGRIP realizat de către Institutul Cantacuzino. Ministerul Sănătăţii a renunţat la achiziţia celor 1 000 000 de doze de vaccin gripal pandemic din piaţă deoarece toate ofertele primite până astăzi aveau ca termen de distribuţie anul 2010.
Vaccinul pandemic va fi utilizat doar de către specialiştii implicaţi în campania de vaccinare gratutită a ministerului Sănătăţii şi nu va fi disponibil în farmacii.
Primele 1 300 000 de doze vor fi utilizate pentru vaccinarea personalului medico-sanitar, a elevilor de liceu şi a studenţilor din cele două mari focare - Iaşi şi Bucureşti. O parte din doze va fi utilizată pentru imunizarea personalul angajat în cadrul poliţiei de frontieră de la graniţa cu Ucraina şi a locuitorilor din satele din zonă.
Câte 50 000 de doze vor fi repartizate centrelor universitare din Craiova, Cluj, Timişoara, Târgu Mureş, Constanţa şi Braşov pentru începerea vaccinării.
Sursa:

TVR

Bine de ştiut: Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, a declarat la Pro TV că primele simptome ale gripei porcine sunt: tuse seacă, secreţii nazale apoase, jenă în gât, febră între 37,5 şi 38,5.
Febra de la 39 în sus, tuse, secreţii nazale apoase, dureri în gât sunt simptome ale gripei sezoniere.
În cazul unei uşoare dureri în gât, secreţii nazale, fără semne de febră - este probabil vorba despre o viroză.
(
Vezi subiectul pe pagina Pro TV)

Citeşte ce se cunoaşte până acum despre simptome şi prevenire: Unele persoane contaminate cu gripa nouă nu fac febră!

2 comentarii:

  1. Eleonora : No mundo inteiro estão fazendo esta gripe parecer um monstro que vai acabar com a humanidade .Eu li em diversos sites sobre estatísticas que mostram que ela mata bem menos que a gripe que aparece em todos os invernos .Nunca se ouviu governo nenhum declarar que vai comprar vacina para esta gripe comum.Me parece que esta gripe nova é mais um instrumento de marketing para que os grandes laboratórs mundiais vendam uma vacina que inclusive ainda naõ foi testad corretamente .Estes laboratórios vão ganhar milhões de euros com uma doença que mais assusta do que mata.
    Abraços

    RăspundețiȘtergere
  2. Eleonora : O seu novo tradutor google é muito rápido e eficiente .
    Parabéns

    RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului