marți, 22 decembrie 2009

Columbia îl ironizează pe Hugo Chavez: “L-a confundat pe Moş Crăciun cu un avion spion”

Ministrul Apărării de la Bogota a afirmat că trupele venezuelene au confundat sania lui Moş Crăciun cu un avion spion, respingând acuzaţiile lui Hugo Chavez despre existenţa unor avioane fără pilot deasupra Venezuelei, transmite “Washington Times”.

Chavez a acuzat, la 20 decembrie, Statele Unite că o dronă americană a violat spaţiul aerian venezuelean şi a cerut armatei să doboare orice aparat spion.

Pentagonul a refuzat să comenteze afirmaţiile lui Hugo Chavez.

Ministrul columbian al Apărării, Gabriel Silva, şi comandantul forţelor armate, Freddy Padilla, au afirmat că avioanele columbiene nu pot să efectueze misiuni de spionaj de genul celor descrise de Hugo Chavez.

“Columbia nu are o astfel de capacitate. Poate că soldaţii venezueleni au confundat sania lui Moş Crăciun cu un avion spion”, a declarat Silva.

La rândul său, Padilla a afirmat că ţara sa nu deţine decât câteva drone mici, folosite pentru monitorizarea conductelor de petrol şi a altor instalaţii, pentru a prevenii sabotajele. El a afirmat că avioanele fără pilot deţinute de Columbia nu sunt înarmate.

Hugo Chavez a acuzat în numeroase ocazii Columbia pentru că a permis Statelor Unite să-şi folosească bazele militare pentru a pregăti un posibil atac împotriva Venezuelei. Atât oficialii americani, cât şi cei columbieni au respins acuzaţiile, afirmând că prezenţa militară americană se limitează doar la ajutorul dat soldaţilor din Columbia în combaterea traficului de droguri.

Preşedintele columbian Alvaro Uribe a afirmat în repetate rânduri că Venezuela îi găzduieşte pe liderii rebeli columbieni.

Sursa:
HotNews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului