duminică, 6 decembrie 2009

Cutremur de 3,9 grade pe scara Richter în zona Vrancea. Numărătoarea PDL arată că Băsescu a fost reales preşedinte


Majoritatea mediilor de informare au neglijat ştirea despre seism ori au dufuzat-o abia după 23.00 – oamenii erau preocupaţi de rezultatele alegerilor :)

Un cutremur de 3,9 grade pe scara Richter a avut loc duminică seară, 6 decembrie, la ora 20.15, în zona Vrancea, seismul nefiind resimţit la Bucureşti, a anunţat Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.
Seismul s-a produs la o adâncime de 16 kilometri şi a fost resimţit la Râmnicu Sarat, Sihlea şi Fundeni, a precizat sursa citată.
Potrivit reprezentanţilor Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, cutremurul de la ora 20.15 a fost urmat de trei replici, de mai mică intensitate, tot în zona Vrancea.
Cele trei replici au fost la ora 20.20, de 2,6 grade pe scara Richter, la 20.21, de 2,6 grade, şi la 20.42, de 2 grade.


Update!
Videanu: “Noul preşedinte al României este Traian Băsescu”

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat, duminică noapte, că, potrivit numărătorii paralele a voturilor din turul II făcute de PDL, preşedintele Băsescu ar câştiga un nou mandat, cu 50,14 la sută din voturi, când mai rămăseseră de centralizat rezultatele din 96 de secţii de votare din diaspora, unde, potrivit lui Videanu, opţiunile sunt pro-Băsescu.
Conform datelor prezentate de Videanu, Băsescu a primit 5.219.562 din cele 10.409.770 de voturi valabil exprimate în turul II al prezidenţialelor, în timp ce Geoană a primit restul de 5.190.208 de voturi.
Astfel, conform numărătorii paralele a PDL prezentate de Videanu, preşedintele conduce în cursa electorală, având un avans de 29.354 de voturi, reprezentând 0,28 la sută din total.
Întrebat despre marja de eroare a numărătorii paralele a partidului său, Videanu a spus că, din punctul său de vedere, aceasta este zero, turul doi având o procedură de numărare mult mai simplă, însă, statistic, ea poate ajunge la 0,02 la sută.
Videanu a spus că sistemul de numărare paralelă a voturilor al PDL este unul performant şi că un partid serios care a făcut numărătoare paralelă ani de zile ştie să facă acest lucru.
Totodată, liderul PDL a ţinut să îi transmită un mesaj candidatului PSD, Mircea Geoană: "Ai pierdut, continuă! Ai câştigat, continuă!".

Trei exit-poll-uri îl dau câştigător pe Geoană, unul pe Băsescu

INSOMAR, CCSB şi CURS îl dau pe Mircea Geoană căştigător al alegerilor prezidenţiale, în timp ce CSOP, care la ora 19.00 îi dădea pe cei doi candidaţi la egalitate, îl prezintă, la ora 21.00, pe Traian Băsescu pe primul loc, cu 50.4% din voturi.
Mircea Geoană a obţinut, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, 51,2% din voturi, în timp ce Traian Băsescu are 48,8%, potrivit exit-poll-ului INSOMAR, difuzat de Realitatea TV, după centralizarea datelor înregistrate până la ora 21.00.
Mirea Geoană este câştigătorul alegerilor prezidenţiale cu 51% din voturi la scrutinul de duminică, Traian Băsescu obţinând 49% din voturi, potrivit exit-poll-ului realizat de CCSB, pentru Antena 3, pe baza datelor centralizate până la ora 21.00.
Mircea Geoană a obţinut 50,70 % din voturi, în timp ce Traian Băsescu a fost votat de 49,30 % din alegători, conform datelor centralizate de CURS până la ora 21.00.
Potrivit rezultatelor finale ale exit-poll-ului realizat de CSOP şi difuzat de B1Tv, Traian Băsescu a obţinut 50,4% la alegerile de duminică, iar Mircea Geoană 49,6%.
Sursa ştirilor: Mediafax


Unimedia: 94,8% dintre românii basarabeni au votat pentru Traian Băsescu

A crescut numărul alegătorilor în Republica Moldova şi procentul de susţinere pentru Traian Băsescu în turul II. Aşa reiese din rezultatele preliminare ale alegerilor prezidenţiale din România, oferite Unimedia de surse din cadrul MAE al României, potrivit cărora Traian Băsescu ar fi acumulat 94,8% dintre voturile alegătorilor români din R. Moldova, iar Mircea Geoană - 5,2%.
În total, în Republica Moldova au votat până la ora 21:00, până la închiderea secţiilor de vot, 12.300 de alegători. Cei mai activi au fost cei din mun. Chişinău – 8.100 alegători, urmaţi de Bălţi – 950 alegători, Orhei – 900 alegători, Cahul – 550 alegători.
La alegerile din 22 noiembrie au votat 8.777 alegători.

14 comentarii:

 1. Cred ca pina la urma spre surpriza tuturor , mai ales a unora de pe la televiziuni si de pe la unele partide, tot Băse v-a castiga. Cu cateva zeci de mii de voturi se pare , adica va fi un rezultat extrem de strins cam cum a fost in state intre obama si bush.Oricate a incercat 'Micul Iliescu' Geoana si oricat s-a prostituat "Doamna" Crina Antonov nu au putut păcali destui români. Un candidat ca Geoana care are in spate tot aparatul electoral imens si ramificat al PSD plus sprijinul PNL , sa obtina doar acest scor , este dezastruos.Oricat s-a caciulit Geoana la Vadim Tudor si la becali , atit de jos a ajuns de a fost nevoit sa se roage de ei si sa-i aduca pe la TV sa-l sprijine. Oricat s-a caciulit la Antonescu , oricat s-a caciulit la moguli s-a intilnit in secret cu Vintu , Voiculescu si cu Paunescu de la B1 si tot n-a reusit sa pacaleasca destul electoratul.

  RăspundețiȘtergere
 2. Eleonora :Este não foi um terremoto fraco .Uma vez estava em Los Angeles nos estados unidos e houve um teremoto com essa intensidade .Dá um pouco de medo porque a terra treme e as coisas dentro da casa começãm a cair e a virar de um lado para outro .Depois de uns dias me acostumei,porque lá tem terremotos assim todos os dias .Mas nunca esqueci a primeira vez .

  Beijos

  RăspundețiȘtergere
 3. Dle Solovastru, aştept să văd că are dreptate Videanu. Într-adevăr, surprinzător de strâns rezultatul.
  Am văzut pe forumul Unimedia comentarii de felul "basarabenii votează cu perdanţii" (cu loserii, zic românaşii-internauţi).
  Românii din R. Moldova care au votat acum sunt parte din floarea electoratului nostru -culţi şi bine informaţi. Ei nu puteau vota cu stânga, după tot ce s-a întâmplat anul acesta în R.Moldova.

  RăspundețiȘtergere
 4. Cachorro Louco, estamos acostumados a terremotos. Nós tivemos terremotos 5, 6 e até 7 graus. Lembro-me de todos eles. :)

  Mas eu pensei que era um sinal imediatamente após as eleições: candidato das forças de esquerda se vangloriou de que ganhou as eleições. O atual presidente da Romênia, Traian Băsescu, afirma que ele ganhou.

  Diz-se que os terremotos são um sinal, mas é difícil de decifrar. :)
  Vamos ver o que mostra resultados oficiais.

  RăspundețiȘtergere
 5. Você está certo, não foi um terremoto fraco, mas não foi sentido na capital romena, Bucareste.
  Muito obrigada pela visita e comentários. Com o apoio dos brasileiros, eu aprendi português. :)
  Abraço!

  RăspundețiȘtergere
 6. Eleonora, tu cu cine ai votat, care e viziunea dvs. (dacă ai drept de vot)?!

  RăspundețiȘtergere
 7. Ieri n-am votat pentru că n-am cetăţenie românească. Azi nu votez pentru că n-am drept de vot :)
  Dar cu stânga nu votez.

  RăspundețiȘtergere
 8. Solovăstru, este curios că spui de maşinăria din teritoriu a PSD uitând maşinăria STATULUI care este în mâna PD-Lului.

  Căciuleala de care vorbeşti se cheamă compromis politic, absolut necesar într-o democraţie de tip occidental - unde Partidul Unic şi Marele Fiu al Naţiunii nu există.

  Nu uita că după alegerile din 2004, când de fapt PSD+PUR+UDMR câştigaseră, dl. Băsescu numea PUR şi UDMR "partide democratice" - atunci când avea nevoie de ele, ca să rupă coaliţia învingătoare.

  Da, acel şantaj murdar constând în "veniţi cu mine sau forţez dizolvarea Parlamentului" l-a comis tocmai neprihănitul "apărător al românilor". Nu trebuie să mai spun cum anume a mai denumit Băsescu PUR şi UDMR când n-a mai avut nevoie de ele.

  Acest comportament tip Vadim Tudor (dacă eşti de acord cu el devii mare patriot, dacă nu eşti de acord cu el te face albie de porci) dl. Băsescu l-a manifestat în mod constant.

  Că veni vorba de moguli, Voiculescu era la fel de mogul în 2004 dar Băsescu tăcea mâlc pt. că s-a aliat cu el, Vântu era la fel de mogul în 2004 dar Băsescu tăcea mâlc pt. că l-a ajutat în alegeri, Patriciu era la fel de mogul în 2004 dar Băsescu tăcea mâlc pentru că erau tovarăşi de luptă, etc.

  Este o glumă bună să asociezi, câtuşi de puţin, principialitatea cu dl. Traian Băsescu. Dacă ar fi fost la apă - aşa cum a fost Geoană acum, pe cale să piardă clar alegerile fără ajutorul PNL - Băsescu ar fi făcut EXACT aceleaşi compromisuri, dacă nu şi mai mari.

  Pe românii din afara Ţării (fie ei basarabeni sau nu) nu-i condamn pentru votul masiv către Băsescu căci netrăind în România este uşor să judeci în mod simplificat.

  Însă electroatul din interiorul României a vorbit destul de grăitor, cred: vremea demonizării adversarilor politici a trecut. Românii judecă destul de matur şi cu capul lor.

  Nici aburelile cu mogulii nu au prins (deşi nimeni nu iubeşte mogulismul, totuşi nu toţi au crezut gogoaşa umflată a mogulismului), nici gafele monumentale ale lui Geoană nu i-au anulat acestuia şansele (deşi a pierdut procente bune din cauza lor), şi nici înghiţirea fără discernământ a tot ce produce un lider sau altul nu mai funcţionează (vezi cu referendumul pentru unicameral: o idee a lui Băsescu e aprobată în proporţie de 70% pe când persoana lui Băsescu doar cu 50% plus sau minus câteva zecimi de procent - nu mai există identitatea un om-o idee de pe vremea lui Iliescu).

  Este o maturizare politică de masă de care eu sunt profund MÂNDRU ca român şi sper ca această maturizare să ajungă să-i stăpânească pe cât mai mulţi din compatrioţii mei.

  Este destul de trist şi deloc măgulitor pentru clasa politică (ce îl include pe dl. Băsescu ca membru de frunte al ei) că un popor destul de hăituit de necazuri să ajungă să-i depăşească la minte şi la bună cumpănire pe cei care ar trebui de fapt să-l lumineze.

  RăspundețiȘtergere
 9. Poate că cei care nu locuiesc în Ţară au o altă percepţie şi judecă simplist, dar pro Băsescu nu au fost doar basarabenii sau cei din diaspora - l-au votat peste 50% din români, potrivit BEC. :)
  Am citit pe cele mai vizitate forumuri părerile celor care locuiesc în România despre rezultatele exit-poll-ului. Erau mai multe nemulţumiri, decât bucurie. Probabil, din motivul că românii care-şi cunosc istoria lor şi a altor popoare vor români patrioţi la conducerea statului, nu persoane deznaţionalizate, educate la şcoala Internaţionalei Comuniste sau Socialiste.
  Mie îmi pare adevărată constatarea că Băsescu a fost singur împotriva tuturor.

  RăspundețiȘtergere
 10. Văd că "tabăra roşie" pedalează pe ideea că sunt adevărate rezultatele sondajului, nu ale BEC-ului.
  Aici, sondajele au cam dat greş de fiecare dată şi nu prea le luăm în serios, nu se grăbeşte nimeni să deschidă şampania, cum s-a întâmplat la Bucureşti.

  RăspundețiȘtergere
 11. Eleonora

  Traian Băsescu mai patriot decât Geoană? Sau decât vreun alt politician care ar deveni preşedinte (Antonescu, să zicem). Hai să fim serioşi ...

  Geoană este mai occidental decât Băsescu, s-a foit mai mult printre occidentali, etc. Aş zice că mai degrabă Băsescu are reflexe autoritariste, specifice partidelor de extremă stângă. Şi discursul său a avut reflexe ale luptei de clasă, şi aşa mai departe.

  Dar acestea nu sunt importante acum.

  Scorul este foarte strâns, într-adevăr. Dacă te uiţi pe rezultatele parţiale, în timp ce secţiile din străinătate au fost centralizate aproape în totalitate, judeţele rămase în urmă cu centralizarea sunt judeţele unde Geoană este favorit.

  Mai mult, centralizarea per total este 95%. Aceasta înseamnă că peste 400 de mii de voturi nu sunt centralizate. 400 de mii este foarte mult, se poate răsturna avansul de 90 de mii de voturi ale lui Băsescu - şi vorbesc de parţalele oficiale de la BEC, nu se sondaje.

  Jocurile încă nu sunt făcute, trebuie aşteptată numărătoarea integrală şi - mult mai important - validarea, la cât de mică este diferenţa.

  RăspundețiȘtergere
 12. Cunosc biografia lui Geoană şi mediul în care a fost educat şi instruit, precum şi garda veche, dar foarte solidă încă a PSD-ului.

  Marius, cel mai simpatic fapt este că PSD, al cărui candidat este Geoană, şi PDM, al cărui lider este Marian Lupu, sunt membre ale Internaţionalei Socialiste. Sunt partide surori şi ambele au dat câte un candidat la preşedinţie în cele două state româneşti.

  Domni din Germania, membri ai Internaţionalei, au venit la Chişinău de câteva ori în perioada campaniei electorale. Nu ştiu dacă l-au vizitat şi pe anunţatul premier al PSD sau pe prietenii lui. :)

  Şi Geoană, şi Lupu, au mers de vreo 2 ori la Moscova în ultima vreme. Şi uite aşa s-ar face armonie totală în regiune, nu am mai avea nevoie de geostrategi.

  Până şi Unirea s-ar apuca s-o facă ruşii în locul românilor, dacă li s-ar respecta condiţiile şi interesele :)

  Aştept să văd cine a fost ales preşedinte al României şi aştept să văd dacă în această dimineaţă Lupu va fi ales preşedintele R. Moldova. Pe urmă, mai vedem încotro ne îndreptăm, în funcţie de rezultate.

  RăspundețiȘtergere
 13. Traian Băsescu mai patriot decât Geoană? Sau decât vreun alt politician care ar deveni preşedinte (Antonescu, să zicem). Hai să fim serioşi ...


  Nu stiu ce intelegi tu prin patriotismul unui politician insa eu cred ca a sustine politica nationala a natiunii este o dovada a patriotismului sau. Iar din 2004 cind a venit Basescu politca nationala a României(care pina atunci era minunata dar lipsea cu desavirsire) a fost revitalizata. Cam de atunci ne-am amintit de românii din Basarabia si din Ucraina , cam de atunci am realizat ca avem si o diaspora de cateva milioane de oameni , cam de atunci au aflat unii despre românii timoceni sau de cei din sau Ungaria despre care multi nici nu stiau ca exista. Asa ca eu zic ca Base e oricum mai patriot decat Antonescu sau decat Geoana si PSD-ul.

  RăspundețiȘtergere
 14. Referitor la caciuleala si la compromis politic, compromisul politic este perfect acceptabil si chiar foarte necesar in activitatea politica democratica dar in parlament pentru fluidizarea procesului legislatic sau pentru formarea unei majoritati pentru sustinerea unui guvern comun. Aceste doua lucruri: procesul legislativ si cel executiv pot fi foarte bine executate prin compromis intre partide si astfel tara este adiministrata foarte bine. Insa nu este compromis politic sa se alieze Antonescu cu PSD-ul doar pentru a-l detrona pe basescu .El nu si-a pus intrebarea de unde a luat el acest 20%? Iti spun eu a fost un electorat care daca nu intra Crin in cursa il vota pe Basescu nu pe Geoana. Pai cum a putut el sa se foloseasca de voturile lor pentru a aduce la putere camarila lui Iliescu , Hrebenciuc, Oprisan , Vintu ,Voiculescu Patriciu si restul? Dar uite ca oricat l-a periat si s-a caciulit Geoana de a avut sustinerea lui Crin si oricat s-a caciulit inclusiv l-a Becali si Vadim pe care ia adus zilele astea pe la Realitatea si Antene sa dea din gura contra lui Base,oricat s-a caciulit la moguli (intilnirile cu Vintu , voiculescu si chiar Paunescu de la B1 si ngurul care-l sustinea pe Basescu) oricat a tras de unde a putut inclusiv de la UDMR tot n-a reusit sa abureasca destul electoratul. Monstruoasa coalitie ( ca altfel n-o pot numi pentru ca s-a ajuns la enormitatea ca liberalii sa se alieze cu neo-comunistii iar Becali si Vadim sa aiba cam acelasi mesaj cu reprezentantii maghiarilor : orice numai nu Basescu) Si apropo de manevrele astea pentru inglobarea electoratului lui Vadim si al lui Gigi si cu aliantele conjucturale cu ungurii , astea sint manevre marca Hrebenciuc 100%. Scrie "Garantat Hrebe" pe ele nu altceva. Nu-l duce capul pe Geoana la de alde astea.

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului