miercuri, 23 decembrie 2009

Guvernul Boc a fost învestit de Parlament. Ministrul de Externe, diplomatul şi teologul Theodor Baconschi, are rădăcini basarabene


Parlamentul României a aprobat, miercuri, 23 decembrie, învestirea Guvernului Boc, cu 276 de voturi "pentru" şi 135 de voturi "împotrivă".
Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban. Votul a fost secret, cu bile.

Pentru a fi învestit, Guvernul avea nevoie de minimum 236 de voturi favorabile.

PDL, UDMR, grupul minorităţilor naţionale şi independenţii au împreună 240 de parlamentari, în urma recentelor demisii ale unor senatori şi deputaţi PSD şi PNL. PDL are 166 de deputaţi şi senatori, UDMR - 31, grupul minorităţilor are 18 deputaţi, iar din grupurile de independenţi fac parte 17 deputaţi şi opt senatori.

PNL are 77 de parlamentari, iar Alianţa PSD+PC are 153 de mandate de deputat şi senator.

Sursa: Mediafax

Lista miniştrilor: Ministrul Internelor: Vasile Blaga, Ministrul Afacerilor Externe: Theodor Baconschi, Ministrul Justiţiei: Cătălin Predoiu, Ministrul Economiei: Adriean Videanu, Ministrul Finanţelor Publice: Sebastian Vlădescu, Ministrul Transporturilor: Radu Berceanu, Ministrul Educaţiei, Tineretului şi Sportului: Daniel Funeriu, Ministrul Sănătăţii: Cseke Attila, Ministrul Culturii: Kelemen Hunor, Ministrul Mediului: Laszlo Borbely, Ministrul Apărării Naţionale: Gabriel Oprea, Ministrul Comunicaţiilor: Gabriel Sandu, Ministrul Muncii: Mihai Şeitan,Ministrul Agriculturii: Mihail Dumitru, Ministrul al Dezvoltării Regionale şi Turismului: Elena Udrea.
Notă: Ministrul de Externe, Theodor Baconschi, diplomat şi teolog ortodox român, are rădăcini basarabene, fiind fiul poetului Alexandru Baconsky. S-a născut la data de 14 februarie 1963, în oraşul Bucureşti.
Mai multe date din biografia sa găsiţi în caseta pentru comentarii.

5 comentarii:

 1. Biografia noului ministru de Externe de pe
  http://www.bzi.ro/Biografie-Baconschi-la-sefia-Externelor-A83779.html
  /

  Teodor Baconschi a fost secretar de stat, ambasador, consilier prezidential.

  Baconschi s-a nascut la 14 februarie 1963, in Bucuresti, este casatorit si are doi copii. El este licentiat in teologie ortodoxa, a facut masteratul si, ulterior, doctoratul in istorie comparata a religiilor la Universitatea Sorbona.

  A absolvit, de asemenea, ciclul post-doctoral din cadrul „New Europe College” (Bucuresti). Teodor Baconschi a lucrat initial ca redactor la Editura Institutului Biblic (Bucuresti).

  Dupa 1989, a ocupat pozitiile de consilier la Ministerul Culturii (1990), director al Editurii Anastasia (1995-1997), redactor-sef la TVR si lector la Facultatea de filozofie a Universitatii Bucuresti.

  In 1997, a optat pentru cariera diplomatica, fiind desemnat ca ambasador al Romaniei pe linga Sfantul Scaun, Ordinul Militar Suveran de Malta si Republica San Marino. Dupa incheierea mandatului (in 2001), a fost numit director general in Centrala MAE.

  Intre noiembrie 2002 si ianuarie 2005, Teodor Baconschi a fost ambasador al Romaniei in Republica Portugheza.
  In ianuarie 2005 a fost numit secretar de stat pentru Afaceri Globale in MAE si a detinut aceasta functie pana la mijlocul lunii septembrie 2006.
  In octombrie 2006, a fost numit consilier prezidential pe probleme de politica interna, in locul lui Claudiu Saftoiu, numit la conducerea SIE.
  In august 2007, Teodor Baconschi a fost desemnat ambasador la Paris. Sub semnatura de autor Teodor Baconsky - in grafia consacrata de tatal sau, poetul A.E. Baconsky - a publicat sapte volume de studii si eseuri.

  Teodor Baconschi vorbeste fluent franceza, engleza si italiana. Este membru al Asociatiei Internationale de Studii Patristice (AIEP, Paris) si fellow al Colegiului Noua Europa. A primit Marea Cruce a Ordiului Pius al IX-lea (Vatican), Ordinul Sfintei Agatha (Republica San Marino), Ordinul „Serviciul Credincios”, Ordinul Meritul National (Republica Portugheza) si Ordinul „Steaua solidaritatii italiene”.

  Numele sau a fost implicat, in iulie 2007, intr-un scandal, dupa ce presa din Romania a primit o serie de e-mail-uri trimise si primite de ambasadorul Romaniei in Mexic, Manuela Vulpe, o parte din corespondenta electronica fiind cu Baconschi si continand si referiri la o posibila relatie intima.

  RăspundețiȘtergere
 2. Am revenit un pic mai greu. Basescu reprezinta Dreapta? Dreapta nomenclaturii? Cum a castigat Basescu presedentia partidului asa zis democrat? Cu o motiune in care se prea-slavea social-democratia. Cine l-a votat de 3 ori pe Iliescu? Nu Basescu? Ok, ok, acum s-a spalat pe maini si toata lumea il lauda ca om de dreapta. Ce masuri de dreapta a adoptat presedintele dat fiind ca are un guvern la indemana de un an pe care-l calca in picioare si el decide tot?

  RăspundețiȘtergere
 3. Să precizez că acest comentariu este o continuare a celor de aici:
  http://eleonora-lisnic.blogspot.com/2009/12/traian-basescu-si-inceput-al-doilea.html

  Băsescu se declară "de dreapta", îi place să fie perceput astfel :)

  Când locuieşti în R. Moldova, noţiunile de "dreapta" şi "stânga", dar şi faptul că te numeşti "român" au semnificaţie cu adevărat.

  Mă bucur pentru voi că în ultimii 20 de ani nu ştiţi ce înseamnă să ieşi în stradă şi să fii intimidat de maşini care-ţi taie calea în viteză ori se prefac că dau peste tine, să ai teama că poţi fi înhăţat şi băgat în dubiţă, cum li s-a întâmplat românilor de aici. Şi nu doar în aprilie 2009.

  Stimaţi Alexandru Marin şi Marius Filip, vă doresc o dispoziţie minunată de Sărbători.
  Nu Băsescu, nu Geoană, nu Iliescu sunt poporul român şi România.
  Politicienii trebuie determinaţi (de presă şi societatea civilă) să acţioneze în favoarea cetăţenilor.
  Eu vreau ca România să fie cu adevărat liberă, democratică şi prosperă, la fel cum îi doresc R. Moldova.

  RăspundețiȘtergere
 4. Interesant, cine au fost ceilalti 40 care au votat Guvernul? De la PNL sau PSD?

  RăspundețiȘtergere
 5. Pentru că votul a fost secret, poate au votat chiar şi cei care-l critică cel mai aprig pe Băsescu şi Boc. :)

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului