marți, 22 decembrie 2009

Guvernul Filat a alocat 145 de mii de lei pentru tratamentul deputatului comunist Vladimir Eremciuc


Hotărârea a fost semnată de premierul Vlad Filat şi ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, la 14 decembrie şi publicată în „Monitorul Oficial” din 18 decembrie. Banii au fost alocaţi din Fondul de rezervă al Guvernului.

Deocamdată, nimeni nu spune ce probleme de sănătate are deputatul comunist
Vladimir Eremciuc (născut în 1951). Poate, chiar se află într-o situaţie disperată şi trebuie ajutat de către stat. Să admitem şi această variantă. Totuşi, este un caz ieşit din comun alocarea banilor publici pentru tratamentul unui demnitar.

În anii trecuţi, se auzea că partidele îşi sprijină financiar membrii cu probleme serioase de sănătate. Despre Partidul Comuniştilor se spune că ar fi o formaţiune din care fac parte oameni foarte bogaţi. Chiar să nu le fi păsat de sănătatea tovarăşului lor Eremciuc?

De ce Guvernul nu şi-a mediatizat hotărârea, mai ales că este perioada „Caravanei de Crăciun” şi a campaniei „Dăruieşti şi câştigi”?

Vitalia Pavlicenco, preşedinte al Partidului Naţional Liberal, a scris prima,
pe blogul ei, la 21 decembrie, despre hotărârea Guvernului. “Comuniştii trebuie traşi la răspundere sau trataţi de bolile pe care le-au dobândit “muncind din greu” contra românilor din R. Moldova?”, întreabă preşedintele PNL.

Şocant lucru: unii vizitori ( sau „postaci de serviciu”?) au criticat-o vehement, acuzând-o că atacă Guvernul Filat.

Să înţelegem că mai există „democraţi” care ar prefera ca societatea să nu cunoască ce decizii ia guvernarea? În acest caz, de ce s-a mai strigat „Jos cenzura” pe la mitingurile anticomuniste din centrul Chişinăului?

Vitalia Pavlicenco a presupus că mass-media care-l sprijină pe Filat nu va scrie pe acest subiect. Portalul „Unimedia” a preluat articolul ei la rubrica
„Blogosfera”.

Republica Moldova
GUVERNUL
HOTĂRÎRE Nr. 821
din 14.12.2009
cu privire la alocarea mijloacelor financiare
Publicat : 18.12.2009 în Monitorul Oficial Nr. 187-188 art Nr : 907

Guvernul HOTĂRĂŞTE:

Ministerul Finanţelor va aloca, din fondul de rezervă al Guvernului, Asociaţiei Curativ-Sanatoriale şi de Recuperare a Cancelariei de Stat 145,1 mii lei pentru acoperirea cheltuielilor legate de tratamentul domnului Vladimir Eremciuc.

PRIM-MINISTRU Vladimir FILAT

Contrasemnează:
Ministrul finanţelor Veaceslav Negruţa

Nr. 821. Chişinău, 14 decembrie 2009.


Республика Молдова
ПРАВИТЕЛЬСТВО
ПОСТАНОВЛЕНИЕ Nr. 821
от 14.12.2009
о выделении финансовых средств
Опубликован : 18.12.2009 в Monitorul Oficial Nr. 187-188 статья № : 907


Министерству финансов выделить Лечебно-санаторной и восстановительной ассоциации Государственной канцелярии из резервного фонда Правительства 145,1 тыс. леев для покрытия расходов, связанных с предоставлением медицинской помощи г-ну Владимиру Еремчуку.

ПРЕМЬЕР-МИНИСТР Владимир ФИЛАТ
Контрассигнует:
министр финансов Вячеслав НЕГРУЦА

№ 821. Кишинэу, 14 декабря 2009 г.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului