luni, 7 decembrie 2009

Rezultate parţiale oficiale: Băsescu 50,43%, Geoană 49,57%

Traian Băsescu a obţinut 50,43 % din voturi, în timp ce Mircea Geoană a obţinut 49,57 % din voturi, conform rezultatelor parţiale anunţate, luni dimineaţă, la ora 08.00, de Biroul Electoral Central (BEC), după centralizarea voturilor din 95,40 % din secţii.
Conform datelor anunţate de BEC, la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, care s-a desfăşurat duminică, s-au prezentat la urne 57,94% din românii cu drept de vot.
Biroul Electoral Central va anunţa din nou rezultate la ora 11.00.
Sursa: Mediafax

5 comentarii:

 1. PSD - numărătoarea paralelă: Geoană 50,3%
  (voturile din 80,7% din secţii)

  PDL - numărătoarea paralelă: Băsescu 50,14

  Trei sondaje exit-poll îl dădeau câştigător pe Geoană, cu aproximativ 51%.
  Sondajul realizat de CSOP îl prezenta cu 50,4% pe Băsescu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Scorul este foarte strâns, într-adevăr. Dacă te uiţi pe raportul rezultatelor parţiale, în timp ce secţiile din străinătate au fost centralizate aproape în totalitate, judeţele rămase în urmă cu centralizarea sunt judeţele unde Geoană este favorit.

  Mai mult, centralizarea per total este 95%. Aceasta înseamnă că peste 400 de mii de voturi nu sunt centralizate. 400 de mii este foarte mult, se poate răsturna avansul de 90 de mii de voturi ale lui Băsescu - şi vorbesc de parţalele oficiale de la BEC, nu se sondaje.

  Jocurile încă nu sunt făcute, trebuie aşteptată numărătoarea integrală şi - mult mai important - validarea, la cât de mică este diferenţa.

  RăspundețiȘtergere
 3. Tocmai ca fiefurile traditionale PSD adica Dolj-ul , Teleormanul , Hunedoara sau Bacaul si Piatra-Neamtul au fost centralizate printre primele iar sectiile din diaspora mai tirziu pentru ca in unele din ele ( in state ) nici nu se incheiase votarea.Iar diferenta de 80 000 de voturi este foarte mica intr-adevar. Ne dam seama acum ce importanta pot avea de exemplu inclusiv cele 12 5000 de voturi ale românilor din Basarabia.Zona Transilvaniei si Banatului ( mai ales judetele Arad si Timis) si diaspora se pare ca ua decis alegerile.

  RăspundețiȘtergere
 4. Corectie : 12 500 de voturi din Basarabia. Am adaugat un zero in plus.

  RăspundețiȘtergere
 5. Poza am copiat-o ieri de pe Yahoo, era pe pagina de start: la stânga nu se poate! :)

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului