joi, 10 decembrie 2009

Semne pe cerul Norvegiei înaintea aterizării lui Obama. Să fi fost o rachetă rusească?


O spirală stranie a apărut pe cerul Norvegiei înainte de sosirea preşedintelui american Barack Obama, care a coborât la Oslo ca să-şi ridice Premiul Nobel pentru pace.
Norvegienii au observat fenomenul şi l-au filmat, după care au început presupunerile: a fost o farfurie zburătoare, un meteorit sau ruşii au trimis o rachetă drept salut pentru înaltul oaspete? Cel puţin aşa a declarat ministrul norvegian al Apărării.
Ca de obicei, Kremlinul a negat orice test cu rachetă în acea regiune.


Autor: Viorel Patrichi, “Gardianul” (vezi video la acest link)


Mediafax: O spirală luminoasă cu origini necunoscute a apărut pe cerul Norvegiei

Lansarea unei rachete intercontinentale ruse de tip Bulava, care s-a soldat cu un nou eşec, ar putea fi la originea unei lumini misterioase apărute pe cer în nordul Norvegiei, potrivit ziarelor ruse “Kommersant” şi “Vedomosti”.

Primele două etaje ale rachetei au funcţionat normal, dar a apărut o problemă la etajul trei în timpul lansării de miercuri de pe crucişătorul submarin Dmitri Donskoi în Marea Albă, a precizat o sursă din cadrul complexului militaro-industrial, citată de “Vedomosti”. Nu au fost oferite alte detalii despre acest nou eşec.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a refuzat să confirme efectuarea unui nou test cu rachetă de tip Bulava, potrivit publicaţiilor citate.

Lansarea rachetei înainte de a se lumina, miercuri, 9 decembrie, coincide cu apariţia unui obiect zburător neidentificat pe cer în nordul Norvegiei, precizează “Kommersant”.

"Nu se poate confirma în proporţie de 100 la sută, dar este foarte posibil să fi fost vorba despre o rachetă, având în vedere rotirea acestuia", a afirmat Odd Eric, profesor la Institutul norvegian pentru studiul aurorei boreale. "Nu este un meteorit, acesta nu se deplasează în această manieră", a adăugat acesta.

Cu o rază de acţiune de 8.000 de kilometri, rachetele Bulava (SS-NX-30 conform terminologiei NATO) pot fi echipate cu focoase nucleare. Acestea vor fi instalate pe submarinele ruse din generaţia a patra.

Ştirea completă pe Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului