joi, 17 decembrie 2009

Traian Băsescu şi Flacăra Violet a Transmutării şi Libertăţii – PSD a găsit o nouă explicaţie pentru victoria preşedintelui României


În timp ce în Republica Moldova a ieşit în evidenţă interesul unor fruntaşi din Partidul Comuniştilor pentru numerologie, fruntaşi ai Partidului Social Democrat din România afişează preocupări pentru domenii mult mai subtile.

Strategul PSD, Viorel Hrebenciuc, susţine că preşedintele Traian Băsescu ar fi avut succes în dezbaterea cu Mircea Geoană dinaintea turului II al alegerilor prezidenţiale datorită... Flăcării Violet a Transmutării şi Libertăţii.

La 15 decembrie, Hrebenciuc
(foto) a declarat la „Antena 3” că a acceptat ca dezbaterea Băsescu - Geoană să aibă loc într-o zi de joi, chiar dacă ştia că în această zi a săptămânii preşedintele României este în forţă.
Strategul PSD susţine că joia este ziua Flăcării Violet, iar Băsescu a purtat mai mereu violet în campania electorală, inclusiv un pulover de această culoare, iar politicienii din PD-L aveau şi ei vestimentaţie şi cravate violet. „Eu cred în ezoterism”, a declarat Hrebenciuc.

Potrivit Realitatea.net, declaraţia politicianului din PSD ar fi trecut neobservată de publicul larg, dacă nu ar fi fost remarcată pe
blogul ei de jurnalista Sorina Matei. Jurnalista de la „Antena” susţine că Hrebenciuc „chiar crede în clarvăzători, în iniţiaţi”, iar în PSD se spune „că şi Mircea Geoană a început să credă, de ceva timp, în asemenea chestii”.

Realitatea TV a dezvoltat
subiectul, exlicând şi ce înseamnă Flacăra Violet în opinia ezotericilor sau, mai exact, a celor care îşi spun „lucrători în lumină”. Iată o definiţie: „o energie spirituală concentrată în special pe curăţare şi protecţie energetică, poate vindeca suferinţele fizice şi emoţionale şi participă, extrem de eficient, în procesul evoluţiei spirituale a omenirii”.

Şi agenţia „Mediafax” a găsit o
explicaţie: „La fel cum lumina soarelui trece printr-o prismă refractându-se în cele şapte culori ale curcubeului, aşa lumina spirituală se manifestă sub forma a şapte raze, fiecare având culoarea, frecvenţa şi calitatea Conştiinţei Hristice. Raza violetă este cunoscută sub numele de „a şaptea rază”, iar atunci când o invocaţi, ea va coborî în inima dumneavoastră unde va forma Calităţile Hristice ale compasiunii, iertării, dreptăţii, libertăţii, dar şi transmutării”.

Hrebenciuc a confundat zilele razelor

Din informaţiile pe care le-am găsit pe Internet, rezultă, însă, că strategul PSD a confundat zilele şi razele. Realitatea TV citează o explicaţie oferită de site-ul „Lucrătorul în Lumină”, dar scapă din vedere că, potrivit acestei surse, ezotericii afirmă că
sâmbăta, dar nu joia, cum spune Hrebenciuc, este ziua Flăcării Violet. Joia, potrivit site-ului, este ziua Razei Aurii a Reînvierii.

De ce să nu fi folosit Traian Băsescu energiile acestei raze, dacă tot dorea un al doilea mandat, adică un fel de „reînviere”?

Să ne amintim că Traian Băsescu a purtat şi un pulover albastru în campanie, dar iată că Hrebenciuc nu a zis nimic de Raza Albastră.

Sociologul Vasile Dâncu, fost membru marcant al PSD, afirmă că „oamenii politici se bazează pe absolut orice i-ar putea ajuta în campanie. De aceea, ajung să apeleze la vrăjitoare, numerologi, consultanţi de campanie care se bat cap în cap, iar strategiile lor ajung să semene cu un mozaic”.

În timp ce Dâncu afirmă că Viorel Hrebenciuc „practică yoga şi este expert în aceste domenii mai ezoterice”, preotul Niculai Necula şi ezoterista Elena Cociş au apreciat la Realitatea TV că atât Traian Băsescu, cât şi Viorel Hrebenciuc nu au nimic în comun cu respectivele practici spirituale.

Ezoterista spune că nu e nevoie să porţi violet pentru a accesa Flacăra Violet şi a fost de părere că respectivii politicieni nu au preocupări spirituale. “S-ar putea să existe ceva ezoteric la Hrebenciuc, dar nu suficient de profund”, “la Băsescu nu există nici un fel de element ezoteric”, “când minţi la greu, nu poţi să fii ezoteric”, "ezoteria e un aspect interior cu care ne conducem viaţa proprie, nu cu care manipulăm", “cei care lucrează cu orice fel de element spiritual sunt oameni care au renunţat la orgoliu”, a explicat Elena Cociş.

Preotul l-a numit „semidoct” pe Hrebenciuc şi a spus că „majoritatea acestor politicieni care sunt ignoranţi şi nu au cunoştinţe nici de teologie şi nici de ezoterie sunt superstiţioşi”. “Nu sunt credincioşi, sunt superstiţioşi”, a apreciat părintele Niculai Necula. În opinia sa, "dacă Traian Băsescu a fost superior lui Geoană din multe puncte de vedere, a făcut-o datorită perspicacităţiii şi inteligenţei lui".

Sursa pozelor cu Traian Băsescu şi Emil Boc purtând violet: Basescu.ro
Dacă vă interesează abordările mistice, accesaţi şi Destinul lui Băsescu: să facă Unirea

2 comentarii:

 1. Am observat şi eu că cei din PD-L şi Traian Băsescu au purtat violet. Boc apărea şi cu o cravată de această culoare.

  Cravata violet mi s-a părut anapoda aleasă şi din acest considerent am remarcat-o.
  Dar nici să-mi treacă prin cap că ar avea conotaţii ezoterice! :)

  Dar dacă tot ştia "secretul", de ce Hrebenciuc nu i-a îmbrăcat "adecvat" şi pe cei din PSD? Sau doar Băsescu poate fi "lucrător în lumină" şi beneficia de energia Razei, nu şi Geoană? :)

  Cred că ar trebui să-i dăm dreptate preotului: mai degrabă, politicienii sunt superstiţioşi, dar nu cunosc nici religia, nici ezoterismul. :)

  Hrebenciuc a spus la TV că, pentru aprofundarea subiectului, ar fi nevoie de o emisiune întreagă. Data viitoare, s-ar putea să aflăm că Băsescu este "copil indigo" :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Şi la 17 decembrie, când l-a desemnat premier pe Boc, Băsescu avea o cravată violet: http://www.presidency.ro/?_RID=fdet&id=3034

  Declaraţia lui Hrebenciuc nu l-a deranjat! :))

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului