luni, 21 decembrie 2009

Traian Băsescu şi-a început al doilea mandat de preşedinte al României. Dumnezeu să binecuvânteze acest început, pe români şi România!

“Crearea premiselor favorabile integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană va reprezenta o prioritate a noului meu mandat.”
- din discursul preşedintelui României, Traian Băsescu, la ceremonia de depunere a jurământului în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului României (Palatul Parlamentului, 21 decembrie 2009)
Preşedintele Traian Băsescu a depus, luni, 21 decembrie 2009, jurământul în faţa Parlamentului, pentru al doilea mandat de cinci ani la Cotroceni.
Băsescu este primul preşedinte al României care a câştigat al doilea mandat consecutiv în baza Constituţiei în vigoare.

Depunerea jurământului a fost precedată de anunţul preşedintelui Curţii Constituţionale, Ioan Vida, care a menţionat că instanţa constituţională a validat, cu unanimitate de voturi, alegerea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al României.

De asemenea, depunerea jurământului a fost precedată de oficierea unui scurt moment religios de către Î.P.S. Patriarhul Daniel, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române. Înainte de a lua cuvântul, Traian Băsescu a sărutat crucea întinsă de Patriarhul Daniel şi l-a îmbrăţişat pe acesta, relatează "Mediafax".


După ceremonia desfăşurată la Palatul Parlamentului, Traian Băsescu a participat la ceremonialul de învestire în cel de-al doilea mandat, care s-a desfăşurat pe platoul “Marinescu” al Palatului Cotroceni.

A fost intonat imnul de stat, şeful statului fiind întâmpinat de garda de onoare. El a făcut trecerea în revistă a gărzii şi a dat salutul, după care militarii au defilat prin faţa preşedintelui.


După ceremonie, preşedintele s-a urcat în maşina oficială, care l-a transportat spre intrarea în Palatul Cotroceni, unde a fost întâmpinat, în hol, de consilierii de stat şi prezidenţiali.
Şeful statului a dat mâna cu consilierii săi. Apoi a urcat în birou, moment în care a salutat şi membrii cabinetului.

Tot astăzi, 21 decembrie, s-a desfăşurat ceremonialul cu prilejul încheierii primului mandat de preşedinte al României, la Palatul Cotroceni.


Pentru primul mandat de şef al statului, Traian Băsescu a depus jurământul la 20 decembrie 2004. Atunci, el a fost binecuvântat de Preafericitul Patriarh Teoctist, cu care a avut şi o scurtă discuţie, după care a depus jurământul.

Date biografice: Traian Băsescu s-a născut la 4 noiembrie 1951, în oraşul Basarabi, jud. Constanţa. Starea civilă: căsătorit. Religia: ortodox. Nationalitatea: română. Cetatenia: română. Limbi străine: engleza.
Mai multe poze: presidency.ro

4 comentarii:

 1. Tinerii care au murit acum 20 de ani nu cred ca isi imaginau ca un inaintas comunist o sa ocupe cea mai inalta functie in stat sau ca un lingau utecist o sa fie pe post de papusa la Palatul Victoria.
  Stiu ca iti place Basescu, dar pt. Romania a fost o zi trista si se cam alege praful ...

  RăspundețiȘtergere
 2. Tinerii nu au luptat împotriva lui Băsescu şi a Dreptei, ci împotriva regimului socialist şi a comunismului.

  PSD, în frunte cu Geoană şi în spate cu Iliescu, este în Internaţionala Socialistă, iar Iliescu era nomenclaturist al regimului Ceauşescu. Băsescu naviga pe mare atunci.

  Nu accept interpretarea dumitale. Aveam 16 ani în 1989 şi priveam zilnic emisiunile Televiziunii Române. Eram foarte bine informată despre lucrurile care se întâmplă în lume şi la Chişinău şi n-am de gând să uit câtă suferinţă a adus socialismul-comunismul sovietic în viaţa oamenilor, inclusiv a familiei noastre.

  Aşa că, nu am cuvinte de laudă la adresa celor care, după ce au ieşit dintr-un regim totalitar, îmbrăţişează stânga şi socialismul.

  RăspundețiȘtergere
 3. Alexandru, aprecierile tale aduc tare mult cu insultele. Utecişti au fost toţi elevii buni din România (myself included).

  Lui Băsescu îi poţi găsi o mulţime de defecte, însă faptul că peste România a mai trecut exerciţiul unor alegeri libere (ştiu, ştiu, s-a furat - este loc şi de mai bine la capitolul electoral de la noi) nu poate fi decât salutar.

  Eleonora, în România nu există partid de stânga. PSD este un partid de afacerişti, de fapt ei îi au printre cei mai bogaţi demnitari.

  Mulţmesc pentru urări, Dumnezeu să-i aibă în pază pe toţi românii, oriunde ar fi ei.

  RăspundețiȘtergere
 4. Marius, şi în Republica Moldova comuniştii sunt criptocomunişti. Pentru mine contează şi denumirea pentru care optează politicienii - arată un mod de gândire şi o stare de spirit.

  RăspundețiȘtergere

Dacă ai un gând preţios, formulează-l în termeni civilizaţi şi postează un comentariu.


La începutul blogului